Også Hyundai satser på flerbruksmarkedet

Trajet er fransk og betyr reise. Og det er ingen tilfeldighet at Hyundai valgte et fransk navn. Trajet er konstruert spesielt med tanke på europeisk smak.

Også Hyundai satser på flerbruksmarkedet

Også Hyundai satser på flerbruksmarkedet

  1. Stort bilde fra siden

Trajet er 470 centimeter lang og har plass til sju seter fordelt på tre rader. Dermed tar bilen opp konkurransen med blant andre Chrysler Voyager, Citroen Evasion, Ford Galaxy, Seat Alhambra, Volkswagen Sharan og Mazda MPV. Men i motsetning til mange av sine konkurrenter har Trajet en lav profil, noe som gir den et personbilpreg. Likheten med en vanlig stasjonsvogn forsterkes ved at de bakre sidedørene er av sving-typen, i motsetning til mange av konkurrentene, som har valgt skyvedører.

Elektronisk bremsekraftfordeling

For å ivareta sikkerheten har Hyundai utstyrt bilen med fire kollisjonsputer, automatiske beltestrammere, blokkeringsfrie bremser (ABS) og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD). I tillegg er både gulv, tak og sidedører forsterket med stålbjelker.

Hyundai Auto Norge vurderer å markedsføre to utstyrsvarianter men har ennå ikke bestemt hva slags utstyr disse skal leveres med. Den best utstyrte varianten vil imidlertid ganske sikkert få klima-anlegg, fjernstyrt sentrallås, elektriske vinduer, oppvarmede forseter, bordplater i seteryggene og en rekke koppholdere og oppbevaringsrom. Dessuten lover Hyundai to 12-volts uttak bak i bilen.

Modifisert toliter

Også Hyundai satser på flerbruksmarkedet

Under panseret vil du blant annet finne en toliters motor med 136 hestekrefter. Denne motoren er en modifisert utgave av motoren som i dag sitter i Hyundai Sonata. I følge Hyundai skal resultatet av modifiseringene være en mer støy- og vibrasjonssvak motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trajet kommer også med en 2,7 liters V6-motor i aluminium. Denne yter 170 hestekrefter. Mot slutten av året kan Trajet dessuten leveres med en to-liters turbodiesel-motor med intercooler.
Bilen kommer i utgangspunktet med en femtrinns manuell girkasse, men en firetrinns automatkasse kan også leveres.

Hard konkurranse

Prisene er ennå ikke klare, men Hyundai Auto Norge anslår at den billigste syvseteren vil begynne på 340.000 kroner. Dermed må Trajet finne seg i å konkurrere med blant andre Mitsubishi Space Wagon 2.0 GLX (314.000 kr), Seat Alhambra 1.9 TDI SE (318.000 kr), Chrysler Voyager 2.0 SE (320.000 kr), og Volkswagen Sharan Firstline 1.9 TDI (336.000 kr).

Klarer du deg imidlertid med en toseters varebil, kan du trekke fra 125.000 kroner. I følge Hyundai Auto Norge vil nemlig prisen på toseterne begynne på 215.000 kroner.
DinSide har også tidligere skrevet om Hyundai Trajet. Les saken her.