Aldri før har vi sett en vaskeekte GT fra Korea.
Aldri før har vi sett en vaskeekte GT fra Korea. Vis mer

Og navnet var Kia?

Kia tar med seg en spenstig konseptbil til Frankfurt.

Hyundai og Kia er ett og samme konsern. Bilene er på mange måter veldig like, men likevel så forskjellige. Dette skyldes at konsernet selvfølgelig har en klar formening om hvem som kjøper Hyundai, og hvem som kjøper Kia.

Hyundai viser nye i30

To sider av samme sak

Kia er ment å være det sportslige alternativet, noe vi ser godt på modellene Hyundai i30 og Kia Ceed. Begge hører hjemme i Golf-klassen, og er basert på samme plattform. Likevel er de veldig forskjellige å kjøre. Kia Ceed er mer sporty satt opp, og tjener den kjøreglade bedre enn den som er ute etter ren komfort. Han bør velge Hyundai.

Undersøkelse: Dette er de beste bilene

Se bildene av gliset:

Aldri før har vi sett en vaskeekte GT fra Korea.


Hyundai slår Toyota

Vises i Frankfurt

Derfor er det ikke overraskende at det står Kia på bilen når det nå vises en spenstig og sportslig konseptbil fra konsernet. Bilen skal vises for første gang under bilmessen i Frankfurt, og vi er selvfølgelig på plass. Hensikten med bilen er først og fremst å vise Kias nye retning når det gjelder design. Om vi skal mene noe om saken, så er det unektelig et stort skritt i riktig retning, og vi ser gjerne at Kia setter en Gran Tourer som dette i produksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener bilen er et sterkt statement fra Kia. Vi er klare for å bevege oss raskt frem til et helt nytt kapittel, forteller Peter Schreyer i anledning den nye konseptbilen.

Halv pris på service i Sverige

En overraskelse

Og navnet var Kia?


Bilen, som foreløpig ikke har fått noe navn, er en 4-dørs sportssedan. Før bilen ble laget, instruerte Peter Schreyer designerne sine om at de skulle lage en bil som skulle forene slanke og muskuløse linjer med en sofistikert og elegant fireseters kupé. Så snart vi er kommet innenfor dørene i Frankfurt, skal vi huke tak i Schreyer og få vite om bilen er fleip eller fakta. Så en liten avsløring tilslutt; Bilen er bakhjulsdrevet.