Offroad kupe

Det finns spreke SUVer, og det finnes definitivt spreke sportsbiler. Det beste er kanskje å ha en av hver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Offroad kupe

Offroad kupe

  1. Store bilder!
image: Offroad kupe


For de som bare har plass til en bil i garasjen har Volkswagen klekket ut en løsning; concept T. Bilen som ble vist i Detroit skal kombinere det beste av to verdener. Det er likevel offroad-delen som er mest synlig, og vi synes den ser mest ut som en av deltakerne i åpen klasse i årets Paris-Dakar.

Omtrent som TT

Målene er som en Audi TT som har lagt på seg 10 centimeter i høyden og i bredden. Også motoren, en 3,2-liters V6, minner mye om den vi finner i TT 3,2. I concept T er det tatt ut 241 hestekrefter, og dreiemomentet er på 320 Newtonmeter (Nm) ved 2.800 o/min. Antakelig er den litt tyngre enn Audien, for det tar 6,9 sekunder å nå 100 km/t. Toppfarten er sperret på 230 km/t.

Til sammenlikning kan det nevnes at en av dagens spreke SUVer, Mercedes-Benz ML 55 AMG, rekker å nå 100 km/t på 6,8 sekunder, og har en toppfart på 235 km/t.

Firehjulsdrift er på plass i concept T gjennom Volkswagens 4MOTION-system, og girkassen er av typen automat. Kreftene går i underlaget via dekk i dimensjonen 285/45-19.

2 og 2+2

Baksetet er valgfritt, og hvis du velger det kommer det i form av to enkeltseter. Det sportsbilaktige mener Volkswagen ivaretaes av t-tak og måkevingedører, og det kan tenkes at bildene lurer oss litt og at bilen gir ett litt annet inntrykk i virkeligheten. Den er nemlig kun 145 centimeter høy, 4 centimeter lavere enn den nye Golfen.

Bildene finner du her.

  • Her finner du flere billedspesialer
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!