Octavia stasjonsvogn: De første bildene

Nye Skoda Octavia kommer på markedet allerede i september, men foreløpig kun som sedan. Den som venter på stasjonsvognutgaven må holde ut til neste vår. Men nå vet vi i det minste hvordan den vil se ut.

Octavia stasjonsvogn: De første bildene

Octavia stasjonsvogn: De første bildene

  1. Fotoalbum


Dagens Skoda Octavia ble lansert i 1997 og var den første modellen som ble utviklet etter Volkswagen-konsernet overtok den tradisjonsrike tsjekkiske bilfabrianten. Octavia tok Europa med storm og i februar i år rullet Octavia nummer én million av rullebåndet.

Fabia og Superb

Neste bil ut var Fabia, som her i landet ble lansert som kombi tidlig i 2000 og som stasjonsvogn senere på året. Selv om Fabia aldri har blitt like populær som Octavia her i landet, gjorde bilen suksess på kontinentet. Fabia kunne feire million-jubileum allerede i april i år.

Den store sedanen Skoda Superb, som ble lansert her i landet i 2002, vil nok aldri oppnå lignende salgstall, men har som oppdrag å øke merkets status.

Stasjonsvogn til våren

Hva mener du?

Har Skoda blitt
et respektabelt merke? (Avsluttet)
Ja(87%) 1054
Nei(13%) 158
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Octavia er altså den første modellen som skiftes ut og dette vil skje allerede neste måned. I første omgang er det imidlertid kombikupeen som byttes ut med en ny sedan. Stasjonsvognen, som sannsynligvis vil selge langt bedre her i landet, kommer først neste vår.

Seks motoralternativer

Begge de to Octavia-variantene vil bli tilgjengelige med seks motoralternativer. Bensinutvalget består av en 1,4-liter (75 hk), to 1,6-litere (105 og 115 hk) og en 2,0-liter (150 hk). Den velkjente 1,8 Turbo er dessverre under utfasing og vil ikke bli å finne i nye modeller fra Volkswagen-konsernet. Dieselalternativene blir en 1,9-liter (105 hk) og en 2,0-liter (140 hk).

Tre girkasse-alternativer

Octavia stasjonsvogn: De første bildene


Ifølge Skoda vil samtlige motorer bortsett fra 1,4-literen kunne leveres i kombinasjon med automatgirkasse, mens dieselmotorene i tillegg kan leveres med Volkswagenkonsernets imponerende DSG-kasse.

  • Store bilder av Skoda Octavia stasjonsvogn finner du her.
  • Interiørbilder samt bilder av sedanen finner du her.
  • Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder