Oceans 13-bil fra Mercedes

Ocean Drive heter konseptkabrioleten Mercedes viser i Detroit 6. januar. Designerne har fått frie tøyler til å lage den lekreste tenkelige kabriolet basert på S600. Merk fire dører og en luksusfaktor minst like høy som i filmene med nesten samme navn.

Oceans 13-bil fra Mercedes

Oceans 13-bil fra Mercedes

  1. Store bilder
Oceans 13-bil fra Mercedes
Oceans 13-bil fra Mercedes
Oceans 13-bil fra Mercedes
Oceans 13-bil fra Mercedes


Det er livsstil og lekenhet som er temaet for Ocean Drive - dette er drømmebilen for dem som allerede velter seg i luksus. En bil som selv aristokratiet av fiffen - Cloney, Pitt og co - kan tenke seg å bli sett i langs verdens bedre sjøpromenader.

Unik som firedørs

Konseptbilen er bygget over den V12-motoriserte S600, mest grunnet bilens lange akselavstand, og har fått helt nytt karosseri. Både innvendig og utvendig har byggerne fått boltre seg i materialer og håndverk av ypperste klasse. Mercedes kaller det et "showpiece of unparalleled perfection". Bare det at bilen har fire dører - som kabriolet - gjør den til en meget spesiell bil. I farten kommer vi faktisk ikke på andre firedørs uten tak.

Med fire nakkevarmere

Foruten fire dører, preges bilen utvendig av en kraftig og bratt grill, og dessuten rene LED hovedlys. De store tetteikede hjulene er selvsagt et annet klart signal om storbilluksus. Kalesjen heves og senkes radig, og Mercedes har utstyrt bilen med sitt nakkevarmersystem AIRSCARF på alle fire seter.

Continental GTC-killer?

Ikke forvent å kunne bestille en med det aller først. Selv om bilen er bygget over S600 og ser produksjonsferdig ut, så er Oceans Drive foreløpig kun bygget i ett eksemplar spesifikt for Detroit-messen i januar. Men dersom bilen får god mottagelse Detroit, derimot... Med fire dører burde Ocean Drive bli konkurransedyktig med for eksempel Bently Continental GTC som er på vei ut i markedet i disse tider. I dag koster en AMG-frisert S600 (S65 AMG) tre millioner kroner. Luksuskabrioleten blir neppe billigere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store bilder finner du her

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder