Nytt skilt varsler strekningsmåling

Nytt skilt skal varsle strekningsmåling mellom to fotobokser.

Nå skal det ikke være mulig å misforstå: Slik skal strekningsmålinger nå varsles.
Nå skal det ikke være mulig å misforstå: Slik skal strekningsmålinger nå varsles. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Automatiske gjennomsnittsmålinger ble innført på de første norske vegstrekningene i 2009. Først ute var E18 i Bamle i Telemark og E6 ved Dovreskogen, og etterhvert har flere og flere vegstrekninger fått denne typen fartskontroll.

Strekningene med gjennomsnittsmålinger har hele tiden vært skiltet, men nå kommer det nye skilter som skal gjøre det enklere for trafikantene å skjønne at de befinner seg i et område med automatiske gjennomsnittsmålinger - også kalt strekningsmålinger.

Les også: Ny blits i fotoboksene

Fungerte ikke godt nok

Statens vegvesen har innsett at det gamle skiltet som varsler gjennomsnittsmålinger ikke har fungerer godt nok. Det er bakgrunnen for det nye skiltet.

– Skiltet skal på en klarere måte fortelle trafikantene om strekningsvis automatisk trafikkontroll. Etter en brukerundersøkelse oppdaget vi at dagens skilting ikke fungerte godt nok, skriver senioringeniør Anne Beate Budalen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det første nye skiltet er tatt i bruk fra tirsdag 28. mai. Første strekning ut er på Rv. 7 Bromma - Nesbyen i Hallingdal, en strekning som fikk automatiske målinger i 2011.

Flere kommer

Det er per i dag gjennomsnittsmålinger på i alt 14 strekninger i Norge. Ifølge Statens vegvesen, skal de gamle skiltene byttes ut i løpet av året, som en del av løpende vedlikehold.

I tillegg vil alle kommende nye strekninger med gjennomsnittsmålinger selvsagt bli utstyrt med disse nye skiltene.

Statens vegvesen skriver i pressemeldingen at det planlegges fire til sju nye strekninger med strekningsvis fartskontroll i løpet av året.

Datatilsynet ville stoppe Vegvesenets fotoboks-målinger, men fikk ikke medhold.