Dette er Automedias inntrykk av hvordan Mercedes CLC Shooting Brake kommer til å se ut. Foto: Automedia
Dette er Automedias inntrykk av hvordan Mercedes CLC Shooting Brake kommer til å se ut. Foto: AutomediaVis mer

Nytt fra BMW, Mercedes og Porsche

Den tyske bilindustrien går bra stort sett, og vet at den må fornye tilbudet for å holde stand.

I Tyskland er premium-merkene særs viktige og gjør god figur på topp-ti-listen over de mest solgte bilene. De er også spydspisser for landets høyteknologiske kompetanse ut mot markeder i hele verden og generelt image-byggere for landets bilindustri og den universelt kjente "tyske kvalitet".

Mye nytt

Automedia, som forsyner oss både med spionfotografier og manipulerte bilder av biler som kommer i fremtiden, har sendt oss disse bildene som er basert på informasjon de besitter om fem modeller som er på trappene. Det dreier seg om to varianter av BMWs kommende 4-serie, nye Porsche Cayman, nye Mercedes S-klasse, samt en stasjonsvognvariant av CLC - som er en kommende "firedørskupé"-versjon av C-klasse.

Vi har kjørt den kraftig forbedrede Mercedes C-klasse

BMW 4-serie kupé (2013) Foto: Automedia
BMW 4-serie kabriolet (2013) Foto: Automedia
Porsche Cayman (2012) Foto: Automedia
Neste Mercedes S-klasse (2013) Foto: Automedia
Dette er Automedias inntrykk av hvordan Mercedes CLC Shooting Brake kommer til å se ut. Foto: Automedia

BMWs kommende 4-serie kan du lese mer om her. Den har vi fått illustrasjoner av både som kupé og som kabriolet.


Stadig flere Mercedeser

Når det gjelder CLC, så kommer den kupélignende sedanen til å vises første gang på bilmessen i New York i april. Det er deretter ventet at stasjonsvognen, av typen shooting brake, skal lanseres i 2014. Dermed kommer det til å være shooting brakes i to størrelsesklasser på Mercedes' modellprogram, som sannelig fylles opp og er blitt ekstremt omfattende fra nye A-klasse helt opp til S-klasse og dens kupéversjon, CL-klasse. For ikke å snakke om SUV-ene GLK, ML, Geländewagen og GL-klasse samt supersportsbilen SLS AMG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt i luksustoppen

Og snart er det duket for en ny S-klasse, overklassen i Mercedes' sedansortiment. Faktisk fyller S-klasse allerede syv år nå til høsten, så dens livssyklus nærmer seg slutten. Hvordan den nye vil se ut, har Automedia en formening om - og det er den vi ser uttrykt her. Den vil erstatte dagens S-klasse på forsommeren 2013, noe som bekreftes av PR-ansvarlig i Mercedes-Benz Norge, Michael Angelo Justiniano.

Vår test av dagens S-klasse i 2006

"Krokodillen"

Når det gjelder Porsche Cayman, er dette ingen overraskelse nå som vi har sett den helt nye og etter sigende kraftig forbedrede Porsche Boxster, som du kan lese mer om her. Cayman er jo som kjent kupéversjonen av den midtmotoriserte roadsteren.

Boxster skal vi for øvrig prøvekjøre til neste uke, så følg med!