Nytt flaggskip fra Finland

Yamarins nyheter for 2001-sesongen er ankommet norskekysten. Vi har sett nærmere på de to båtene, og kan slå fast at revolusjonene på det finske verftet har uteblitt.

Nytt flaggskip fra Finland

5810 Big Ride er flaggskipet blant Yamarins åpne båter, og er samtidig en av Yamarinflåtens bestselgere her til lands.

Større og raskere

Yamarin har nå valgt å ta båten ut av produksjon, og erstatte den med en helt ny modell – 5910 Big Ride. Forandringene i forhold til forgjengeren er ikke revolusjonerende: Skroget er forlenget med tre centimeter, samtidig som det er ni centimeter bredere. Yamarin forteller også at tyngdepunktet er flyttet lenger akter og at det er gjort justeringer i skrogkonstruksjonen. Summen av dette resulterer i bedre drivstofføkonomi, samt høyere topphastighet.

Kjent interiør

Interiøret i 5910 Big Ride vil ikke skille seg vesentlig fra slik du allerede finner det i 5810. På samme måte som i 5810 finner du to sitteplasser bak vindskjermen og muligheter for å rigge opp solseng forut. Finnene skryter imidlertid av et større instrumentpanel, med muligheter for mer utstyr til glede for den elektronikkglade skipper. Det er også ryddet plass til en hjelpemotor i motorbrønnen, en detalj fiskere og andre profesjonelle båtbrukere trolig vil sette pris på.

Prisen for en Yamarin 5910 Big Ride, sjøsatt med en 100-hesters firetaktsmotor fra Yamaha er for tiden 230.975 kroner. Men regn med en prisstigning på et par prosent i løpet av høsten.

Yamarin 4410

Finnene erstatter også den mindre skjærgårdsjeepen 4300 i sitt 2001-program. Yamarin 4410 heter det nyfødte barnet. Skroget har vokst to centimeter i lengden, men er ikke bredere enn 4300. Likevel er den nesten 20 kg tyngre. I følge Yamarin er nyheten en flerbruksbåt hvor du skal kunne føle deg trygg. 4410 er også utviklet for å fungere optimalt med de nye firetakts utenbordsmotorene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Yamaha 40 hk firetakt koster Yamarin 4410 i dag 107.067 kroner. En prisjustering oppover er imidlertid i emning.