Nyheter fra bilutstillingen i Bologna

Den lille bilutstillingen i Bologna får ikke gleden av være premiereutstilling for veldig mange store nyheter. Golf Plus og A6 stasjonsvogn er av det viktigste som har debutert der.

Nyheter fra bilutstillingen i Bologna

Nyheter fra bilutstillingen i Bologna

  1. Store bilder av biler
Nyheter fra bilutstillingen i Bologna
Nyheter fra bilutstillingen i Bologna


Utstillingen i Bologna ble i hovedsak dominert av Volkswagen-konsernet. Det var ikke så rart heller siden de viste både Golf Plus og A6 stasjonsvogn. Lamborghini viste også en kuriositet som disponereres av italiensk politi. En Lamborghini Gallardo med blålys. Den skal brukes til mange oppdrag der tidsfristene er strenge, men også til trafikkovervåkning. Det blir en og annen GTI-racer som får seg overraskelse når denne 500-hesters raceren popper opp i bakspeilet. Aston Martin viste også frem sin Vanquish S. Den ble også vist i Paris, men er så tøff at den fortjener å bli vist igjen med nye bilder.

Nyhetene

Plus er den nye flerbruksbilen til Volkswagen som henvender seg til dem som bare trenger fem seter. Det gjør også noe med prisen som starter på 208.000 kroner. Det er 50.000 kroner mindre enn den rimeligste Touran. På motorsiden er det som vanlig en rekke motorer å velge i. Av bensinmotorer er det en med 75 hestekrefter, 115 og eventuelt 150 som toppmotorisering. Av dieselmotorer er det 105 hestekrefter og 140 som gjelder - kanskje også en 90 hester. Dette kommer an på hva som velges av den norske importøren.

A6 stasjonsvogn er på plass i Norge i mars og er etter responsen hos oss en drømmebil for mange. Den kommer med mange motorer som dere kjenner fra en rekke av våre tester av A6 2.4, 3.0 TDI, 3.2 FSI og 4.2. Den vil også etter hvert bli tilgjengelig med en 2-liters dieselmotor med 140 hestekrefter. Prisen for billigste A6 stasjonsvogn vil ligge på cirka 450.000 kroner (2.0 TDI) og 480.000 kroner (2.4).

Mer om disse bilene finner du under lenkene i første avsnitt.

Siste bilshow i Paris finner du her.
Siste bilshow i Geneve finner du her.
Siste bilshow i Frankfurt finner du her.
Siste bilshow i Amsterdam finner du her.
Siste bilshow i Barcelona finner du her.