Nyhetene i august

Dette er de nye bilene som ruller over landegrensene denne måneden.

<B>NY TOYOTA:</B> Hybrid-stasjonsvogn? Ja, det er nettopp det Toyota kommer med i august. Foto: Toyota
NY TOYOTA: Hybrid-stasjonsvogn? Ja, det er nettopp det Toyota kommer med i august. Foto: Toyota Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det pågår billanseringer gjennom hele året, men juli og august er to rolige måneder på grunn av ferieavvikling. Vi har ferie i juli, mens nedover i Europa tar de ferie i august. Likevel er det en og annen bil som skal ut på markedet denne måneden også, nærmere bestemt fem i antall.

Høsten kommer derimot til å bli travel, og det starter allerede et rush i september. Oktober blir årets travleste måned, hvor det skal dyttes hele 16 nye biler ut på det norske markedet. Mange av disse skal først vises under den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt, andre uken i september. Det er nemlig ventet at det blir vist et stort antall nye biler fra høstens store messe. Her er derimot bilene som skal ut på markedet nå i august:

BMW 5-serie

image: Nyhetene i august


En strålende bil som nå har rukket å bli fire år. Det betyr at bilen har fått en ansiktsløfting, så helt ny er den på ingen måte. Nå kommer bilen også med to mindre motoriseringer, og den kan fremover få xdrive firehjulsdrift på 520d. Dette vil gjøre 5-serien attraktiv for enda flere, og 5-serien kommer derfor til fortsatt å leve et lykkelig liv frem til den om tre år skal fornyes totalt.

Les vår prøvekjøring av oppgradert 5-serie

Citröen C4 Picasso

 Foto: Citroën
Foto: Citroën Vis mer


Det begynner å bli en mannsalder siden Citroen tok verden med storm med Picasso. Siden har den levd godt, men markedet har nå tatt en vending fra MPV over mot SUV i forskjellige størrelser. Dette vil antagelig også bli nye C4 Picasso sin utfordring, selv om bilen under vår prøvekjøring viste seg å være et veldig hyggelig bekjentskap. Noen nye innovasjoner har de også fått plass til.

Prøvekjørt: Nye C4 Picasso

Toyota Auris Touring Sport

NY TOYOTA: Hybrid-stasjonsvogn? Ja, det er nettopp det Toyota kommer med i august. Foto: Toyota
NY TOYOTA: Hybrid-stasjonsvogn? Ja, det er nettopp det Toyota kommer med i august. Foto: Toyota Vis mer


Endelig blir det mulig å få en hybrid stasjonsvogn. Med den nye stasjonsvognen av Auris har Toyota laget en bil med svært god plass, og i tillegg et lavt forbruk. Den har likevel noen av de samme tingene på minussiden som vi har kommentert på den ordinære hatchback-utgaven, men Toyota er Toyota – på godt og vondt. Denne vil antagelig selge i bøtter og spann.

Testet: Toyota Auris Touring

VW Golf BlueMotion

image: Nyhetene i august


Nye Golf ble ikke kåret til Årets Bil for ingen ting, og er hyllet til det beste som har hendt klassen over det hele. Når VW nå lanserer BlueMotion i tillegg, så får de som ønsker en sparebøsse det de ønsker. Det samme med miljøforkjemperne. Dette er en god bil med lavt drivstofforbruk.

Spennende nyhet: VW Golf BlueMotion

VW Golf stasjonsvogn

 Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer


Så er det tid for stasjonsvognen av nye Golf. Biler har vokst seg større og større de siste årene, og denne gangen overgår nye Golf selv storebror Passat med tanke på plass. Dette gjelder antageligvis bare frem til Passat kommer i ny utgave, men det er fortsatt en stund til. Golf stasjonsvogn er dermed også et av de beste kjøpene du kan gjøre dersom du ønsker kombinasjonen god plass og lav pris, for fortsatt er den priset lavere enn Passat, og mer som en Golf.

Prøvekjørt: VW Golf stasjonsvogn

.