Nyhet: Seat Leon Cupra 4 - V6 koblet til alle fire

Det er ikke bare ny Arosa og ny TDI motor på 150 hester som vises i Paris. Leon blir også vist i Cupra utførelse. Den følger da sine søsken Cordoba og Ibiza som også finnes med Cupra emblem på hekken.

Nyhet: Seat Leon Cupra 4 - V6 koblet til alle fire

Nyhet: Seat Leon Cupra 4 - V6 koblet til alle fire

  1. Stort bilde


Navnet på den nye doningen vil være Seat Leon Cupra 4. Bilen vil bli vist på bilutstillingen i Paris denne uken og blir et av høydepunktene fra Seat.

Sprekest så langt

Dette blir så langt den mest sporty serieproduserte bilen fra Seat. Motoren er en kjenning fra VW-konsernet og finnes fra før i Golf og Passat. Ytelsen ligger på 204 hester og dreiemomentet er 270 Newtonmeter ved 3.200 omdreininger i minuttet. Stuntet 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 7,3 sekunder og toppfarten er oppgitt til 245 kilometer i timen.

Lurvete firehjulsdrift

Alle biler fra VW-konsernet med tverrstilt motor kommer med det ikke fullt så bra firehjulsdriftsystemet Haldex, som er produsert i Sverige. Vi har kjørt flere biler med dette systemet og erfaringen sier at bilene hadde vært mer forutsigbare og lettkjørte uten denne typen firehjulsdrift.

Mer i Paris

Mer nytt om Seat og andre merker kan du lese fra vår dekning av årets Paris-utstilling. De første sakene kan du lese fredag morgen på DinSide.

Importøren har ennå ikke fastsatt priser og når levering kan starte.

Les test av Audi A3 1.8 Turbo Quattro på denne lenken.
Les test av Audi S3 på denne lenken.
Les test av Audi TT Roadster 225 Quattro på denne lenken.