Nyhet: Her er prisene på Audi Q7

Det blir hard konkurranse når Q7 kommer på markedet, men er den priset riktig?

<strong><b>STORE FORVENTNINGER:</strong></b> Q7 skapte liv og røre da den kom sist. Nå er det igjen stor spenning til Audis største SUV. Foto: Audi
STORE FORVENTNINGER: Q7 skapte liv og røre da den kom sist. Nå er det igjen stor spenning til Audis største SUV. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Audi Q7 er på vei, og vil definitivt melde seg på i konkurransen om å bli kommende vinters tøffeste hytteracer. I hvert fall om prisene er riktige, og de har vi fått nå.

Mer om nye Audi Q7 kan du lese her!


Prisen på de første tilgjengelige modellene er:

- Audi Q7 3.0 TDI 272 hk quattro tiptronic: fra kr. 939.000,-
- Audi Q7 3.0 TFSI 333 hk quattro tiptronic: fra kr. 1.078.000,-

I tillegg kommer frakt og leveringsomkostninger.

Senere kommer mindre motorer med lavere pris. Quattro firehjulsdrift og tiptronic automat blir standard. Nye Q7 vil også bli å få med enten 5 eller 7 seter.

Pris for tredje seterad er ikke satt, men informasjonssjef hos Audi, Marius Tegneby, estimerer et sted rundt 30.000 kroner.

Vi har for øvrig tittet nærmere på det første eksemplaret som kom til Norge.

Q7 er nå nyeste skudd på stammen av store, tyske premium-SUV-er i forhold til BMW X5 som fyller to år til sommeren, og Mercedes GLE, som egentlig er midtlivs-oppgraderingen av ML.

Mye utstyr

Ja, for Audi fremstår i dag helt klart som et premiummerke, og Q7 er definitivt en av deres premium modeller. Det betyr at Q7 har en lang liste med utstyr inkludert fra start, men at du bør regne med at Audi vil ta seg godt betalt for alt ekstrautstyret du drømmer om.

Av standardutstyret kan vi nevne:

 • Delskinn
 • Elektrisk justerbare seter
 • Xenon hovedlykter med LED kjørelys
 • Elektrisk bakluke
 • 18” aluminiumsfelgerListelinje 1
 • DAB+ og blåtann tilkoblingListelinje 2
 • Multifunksjonsratt
 • Lengdejustering av andre seterad
 • Quattro firehjulsdrift
 • Tiptronic automat
 • Nødbrems

<strong><b>FØRERMILJØET:</strong></b> Ryddig og enkelt, men samtidig fullastet.  Foto: Audi
FØRERMILJØET: Ryddig og enkelt, men samtidig fullastet. Foto: Audi Vis mer


Hard konkurranse

Største konkurrent blir antagelig nye Volvo XC90, som får en startpris på rundt 750.000 for en salgbar bil.

Foreløpig er det ikke kjent hva Audi Q7 vil koste med minste motor, men den vil ha enten 211 eller 218 hestekrefter fra deres 3-liters V6. Importøren har foreløpig ikke valgt hvem av dem de satser på, noe som gjøres etter prisforhandlinger med fabrikken.

Minste motoralternativ kommer rundt nyttår. Det samme gjør Q7 e-tron, deres ladbare dieselhybrid.

I motsetning til den ladbare hybriden i Volvo XC90, vil Q7 leveres med en fullverdig quattro-løsning, ikke en versjon hvor elmotoren alene er satt til å drive bakhjulene.

Et noe merkelig valg fra Audi er at de lanserer den ladbare hybriden i kombinasjon med dieselmotor. Det samme gjorde Volvo i V60 Plug-in hybrid, men de vil fra nå av gå bort fra det igjen.

Nylig presenterte for øvrig også BMW sin X5 som ladbar hybrid.

<strong><b>MYE UTSTYR:</strong></b> Audi har lagt mye utstyr inn som standard, men listen over ekstrautstyr er enda lenger. Foto: Audi
MYE UTSTYR: Audi har lagt mye utstyr inn som standard, men listen over ekstrautstyr er enda lenger. Foto: Audi Vis mer


Q7 den andre

Det er andre generasjon Q7 som nå er på vei. Da første generasjon Q7 ble lansert, opplevde importøren reneste hysteriet blant den bemidlede delen av kundene.

Men dette er ingen tro kundegruppe, som kjapt flyttet videre til Porsche da Cayenne kom på markedet.

Hvor den samme kundegruppen er nå er mer uvisst, men mange av dem har antagelig et kortvarig besøk hos Range Rover, som slo kraftig til med nyeste Range Rover Sport. Spørsmålet er om Audi klarer å hente dem tilbake med nye Q7, eller om mange av dem kommer til å velge nye XC90, som kommer litt senere i år. Det vil tiden vise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer