En konseptbil av en ny Ford Ka er nå lansert. Den ser unektelig bedre ut enn sitt opphav.  Foto: Ford
En konseptbil av en ny Ford Ka er nå lansert. Den ser unektelig bedre ut enn sitt opphav. Foto: FordVis mer

Nyhet: Ford Ka i ny drakt

Få biler av vår tid har blitt ledd like mye av som Ford Ka. Kanskje latteren stilner nå?

Det var ikke alle som ble like begeistret da Ford i 1996 lanserte Ford Ka. Bilen var en del av en Fords New Edge-design, men et fancy navn var på designen var ikke nok til å glede alle. De som mislikte den måtte til gjengjeld gjøre det veldig lenge.

Bilen holdt sitt opprinnelige utseende fra 1996 helt til 2008, og da andre generasjonen dukket opp, så var den bare en svak evolusjon, ikke en sprell ny bil.

Ka den tredje

I dag vises tredje generasjonen av Ka i Brasil, og denne gangen er det snakk om noe helt annet. Ikke det at Ford snur konseptet Ka helt på hodet, men nå får den tydeligvis en design som er litt mer i tråd med folks oppfatning av hva en slik bil skal være, og hvordan den skal se ut.

Det skal dog sies at bilen vi her ser bilder av kun er ment som en konseptbil.

På dette nivået er det likevel ikke vanlig å gjøre særlige endringer fra konsept til produksjon. Dessuten ser bilen ferdig ut, og vi antar derfor at det er slik den vil bli.


Se flere bilder av Ka Concept:

En konseptbil av en ny Ford Ka er nå lansert. Den ser unektelig bedre ut enn sitt opphav. Foto: Ford


Aston Martin look-alike

Legg forøvrig merke til at også Ka nå får den nye grillen, som er blitt Fords nye ansikt over hele linja. Mange mener det er et rent ran fra Aston Martin, men i så fall er det bare en familiegreie og et DNA som også nye Ka må forholde seg til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ka er for øvrig den andre bilen fra Ford som er laget i nettopp Brasil, etter EcoSport.

Noen ytterligere data på bilen har vi ikke fått, men en ting kan vi regne som hundre prosent sikkert. Også Ka vil bli å få med Fords skamroste 1-liters motor. I Ka vil den antagelig bli enda mer økonomisk i drift, i forhold til i de litt større bilene i Ford-familien.

Småbiler har fått en kraftig økning i markedet over det hele. Det villeste eksemplet finner vi i Danmark, der alle bilene på topp-ti-listen er småbiler i A- og B-segmentet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Ka så snart europeiske spesifikasjoner er tilgjengelig.