Nyhet: Endelig blir bruktbilsalget enklere

Elektronisk innsending av salgsmeldingen gjør også at du slipper å lete etter vognkortets del 2.

<b>KJØP OG SALG PÅ NETT:</b> Selger logger inn og initierer salget. Kjøper logger inn og godkjenner. Vips - bilen er solgt! Til høsten vil også informasjon om omregistrering være tilgjengelig og midlertidig vognkort vil kunne lastes ned. Foto: HENRIETTE ERKEN BUSKERUD
KJØP OG SALG PÅ NETT: Selger logger inn og initierer salget. Kjøper logger inn og godkjenner. Vips - bilen er solgt! Til høsten vil også informasjon om omregistrering være tilgjengelig og midlertidig vognkort vil kunne lastes ned. Foto: HENRIETTE ERKEN BUSKERUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det selges 140.000 nye biler i året, blir det omsatt mellom 450 og 500.000 bruktbiler. Ja, tar man også med campingvogner og tilhengere skjer det rundt 1 million eierskifter i løpet av et år.

Men når kjøper og selger inngår en avtale, er det en del formaliteter som må på plass, og en av disse er den såkalte salgsmeldingen.

Salgsmeldingen er selve formaliseringen av salget, og skal oversendes Statens Vegvesen som bevis på at kjøretøyet har skiftet eier, og det nye er altså at salgsmeldingen nå skal kunne sendes inn elektronisk.

I tillegg må selvsagt omregistreringsavgift betales og forsikring være på plass før vognkort kan leveres ny eier.

Selger har ansvar, selv etter at bruktbilen er solgt videre!

Selg på nett!

At salgsmeldingen kan leveres på nett er et tydelig tegn på Vegvesenet tar steg for å effektivisere prosessene sine.

FORTSATT MANUELT: Du vil nå kunne formalisere bilsalget (/kjøpet), via Statens vegvesens hjemmesider - rett og slett selge (/kjøpe), bilen på nett, altså. Men nøklene må overleveres fysisk... Foto: PER ERVLAND
FORTSATT MANUELT: Du vil nå kunne formalisere bilsalget (/kjøpet), via Statens vegvesens hjemmesider - rett og slett selge (/kjøpe), bilen på nett, altså. Men nøklene må overleveres fysisk... Foto: PER ERVLAND Vis mer


Vegvesenet er nemlig ikke bare myndig storebror som blant annet er ute etter å ta folk som har trimmet bilen eller slurvete bilister, men også administrasjonen som håndterer disse meldingene.

Tvilsom selger? Slik oppdager du juks med kilometertelleren

Du slipper å lete etter vognkortets del 2

Fra i fjor sommer kunne bilister bestille vognkort på nett. Og nå kan altså salgsmelding leveres samme sted - via tjenesten med det utmerkede navnet «Din Side».

NOK EN FORENKLING: Heidi Øwre i Statens veivesen med en god nyhet for selgere og kjøpere av bruktbil. Foto: HENRIETTE ERKEN BUSKERUD
NOK EN FORENKLING: Heidi Øwre i Statens veivesen med en god nyhet for selgere og kjøpere av bruktbil. Foto: HENRIETTE ERKEN BUSKERUD Vis mer


- Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for de som bruker tjenestene våre, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen i en pressemelding.

- Vi vet at mange ofte må lete etter vognkortets del 2 når de skal selge bilen, tilhengeren eller andre kjøretøy. Nå trenger du ikke lenger vognkortet for å levere salgsmelding om du benytter nettløsningen. Med noen enkle tastetrykk på pc-en eller mobilen, er salgsmeldingen registrert i vårt system.

Hvis du allikevel heller skulle ønske det, kan du selvsagt fortsatt som før levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten.

Advarsel: Ikke oppbevar vognkortets del 2 i bilen

Også omregistrering

Statens vegvesen opplyser dessuten at alle fra høsten 2015 vil kunne få betalingsinformasjon om omregistreringsavgiften og informasjon om hva annet som må ordnes før omregistreringen på nett.

Hva med årsavgiften? Den er bilselgers ansvar

Når omregistreringen er i orden, får du informasjon om dette i nettløsningen, i tillegg til at du kan laste ned midlertidig vognkort.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!