Nyhet: Chevrolet Trax

Små-SUV'ene gjør sitt inntog i Norge. Chevrolet vil henge med på lasset.

Chevrolet Trax small SUV
Chevrolet Trax small SUV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den våkne leseren husker kanskje vår prøvekjøring av Opel Mokka, SUV’en som Opel har ventet lenge og vel på. Nå kommer Mokkas egentlige opphav, Chevrolet Trax, til Norge.

Som vi kunne opplyse etter prøvekjøringen av Mokka, så er drivlinjen designet og utviklet i USA. Der er bilen blant annet lansert under navnet Buick Encore, og har vært på markedet en stund. Deretter var det Mokka sin tur, og nå altså Chevrolet Trax.

Hele løsningen er altså organisert på samme måte som med Mitsubishi ASX, Citroen C4 Aircross, og Peugeot 4008: Det er i praksis samme bil, men med forskjellig merke i grillen.

2 eller 4?

Trax blir som Mokka å få med valgfri fremhjulsdrift, eller firehjulsdrift. Dette gir seg naturligvis et utslag i prisen, og det er nettopp prisen som har gjort det spennende å vente på Trax. Opel Mokka er priset fra 239.900 kroner med tohjulsdrift, mens importøren av Chevrolet nå kan melde at Trax vil få en startpris på 219.900, altså 20.000 lavere.

Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet Vis mer


3 motorer, 3 nivåer

Chevrolet Trax blir å få med tre forskjellige motoriseringer, fordelt på én diesel og to bensinversjoner. Bensinmotorene er en 1,4-liters turbo på 140 hk, og en 1,6-liter på 115 hk. Dieselutgaven er en 1,7-liter på 130 hk, og kun denne blir tilgjengelig med automatgir, for de som ønsker det.

Honda blander seg i kampen

En sterk klasse

Segmentet Trax skal inn og konkurrere i er det raskest voksende bilsegmentet vi har. I 2012 omsatte Opel 144 biler av Mokka, noe som antagelig var som ventet, ettersom den kom først på slutten av året. De har langt større forventninger i år, men vil Chevrolet Trax kanibalisere i rekkene?

Les mer om det tekniske her.

Det blir spennende å se, for valget av disse bilene vil i stor grad styres av tre ting. Smaken, prisen, og merkets troverdighet ute blant kundene. Tiden vil vise.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer