Nyhet: Cadillac starter produksjon av luksusroadster

Cadillac har avgjort at en ny luksusroadster skal på markedet i år 2002 - 2003. Det er konseptbilen Evoq som er inspirasjonen til den nye modellen.

Nyhet: Cadillac starter produksjon av luksusroadster

  1. Stort bilde forfra


I januar i fjor viste Cadillac sin Evoq konseptbil på bilutstillingen i Detroit. Her kan du lese hva vi skrev om bilen da! Nå har Cadillac bestemt seg for å sette bilen i produksjon, og den vil være tilgjengelig "allerede" i modellåret 2003. Målet med bilen skal være å tiltrekke seg alle typer kunder som i dag kjører andre typer tilsvarende biler.

Modellen som kommer i produksjon er sterkt preget av konseptbilen Evoq, men vil også få teknologiske og designmessige løsninger som ikke er vist før.

Motor og drivverk

Den nye roadsteren vil få den velkjente Northstarmotoren på 4,6 liter. På nåværende Cadillacmodeller har denne motoren kun vært koblet til forhjulene, men nå blir motoren for første gang koblet til bakhjulene. På Seville STS yter denne motoren 300 hestekrefter og du har 400 Nm til rådighet. Det er grunn til å tro at ytelsene blir de samme for roadsteren.

Hjelp fra utlandet

Ikke alt gikk helt av seg selv under utviklingen, og Cadillac måtte ha litt hjelp fra utlandet. Hardtoppen som felles ned helt automatisk er utviklet av et tysk firma som heter Car Top Systems GmbH. Interiøret vil få instrumenter designet av den kjente italienske gullsmeden Bvlgari.

Pris

Prisen skal bli "konkurransedyktig" og vil ligge på nivå med Jaguar XK8, Mercedes-Benz SL 500 og Chevrolet Corvette.