Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer

Nyere Mercedes C-klasse

Oppgradert C-klasse ligger litt frem i tid, men testkjøringene av bilen er i full sving.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens C-klasse kom på markedet i 2007, og bilen ser på ingen måte gammel ut. Likevel tyder bildene på at Mercedes jobber med en kosmetisk oppgradering.

Vi regner med at det er de vanlige triksene som tas i bruk. Vi tror Mercedes vil forandre litt på lyktene, støtfanger og kanskje sette på et nytt panser. Det samme vil skje bak. Litt forandret design på støtfangeren og nye lykter.

Firehjulsdrift

På motorer vil det nok ikke skje all verden, men C-klasse vil allerede nå få firehjulsdrift sammen med 250-motoren (diesel!). Dette er en firesylindret motor med to turboer som yter 204 hestekrefter. 500 newtonmeter er tilgjengelig i verdens smaleste register, nemlig fra 1.600 til 1.800 omdreininger. C 250 CDI går som ei kule og vi har testet dette med manuell girkasse.

Når denne kommer med firehjulsdrift i juli i år, vil utvalget av Mercedes med firesylindret motor og firehjulsdrift dobles. Fra før finnes kun GLK 220 CDI. E-klasse vil også få firesylindret motor og firehjulsdrift. E 250 CDI 4Matic kommer i september.

Firesylindret motor og firehjulsdrift kommer altså nå til sommeren. Kosmetisk forandring kommer ikke før mot slutten av neste år.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer