Nye Vectra og 9-3

Søskene i den europeiske grenen av General Motors-familien er ute på veiene for testing. Den nye Opel Vectraen ble knipset i Tyskland, bildene av Saab 9-3 er tatt i Australia.

AUSTRALIA: Saab har reist langt fra Trollhätten for å sette nye 9-3 på prøve.
AUSTRALIA: Saab har reist langt fra Trollhätten for å sette nye 9-3 på prøve. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

General Motors (GM) vil at bilene skal være så like som mulig fordi det gir enklest og rimeligst komponent-deling, men ifølge våre kilder i Automedia har GM-ledelsen voktet seg vel for at bilene skal se like ut. Alle synlige detaljer skal være forskjellige, det gjelder alt fra betjeningshendler til dørhåndtak. Visstnok er det et større problem at Saab-kundene ikke vil assosieres med Opel-kundene, enn omvendt.

Felles motorer

Firesylindrede 1,8-, 2,0 og 2,2-litere, og V6 2,6- og 3,2-litere, samt en ny turbodiesel blir å finne i begge bilene ifølge Automedia. Saab vil putte turbo på 2,0- og 2,2-literene, og Opel vil ha en inngangsvariant av 1,8-literen med lavere effekt.

Vectra

STORE LYKTER: Vi får regne med at det er større klaring mellom hjul og skjerm når bilen står stille.
STORE LYKTER: Vi får regne med at det er større klaring mellom hjul og skjerm når bilen står stille. Vis mer

Opel Vectra har hatt behov for avløsning en stund nå. I den nye modellen er det lagt særlig vekt på å høyne kvalitetsfølelsen inne i bilen. Materialkvalitet vil få et løft, og midtkonsollen vil bli mer ryddig med færre knapper.

På utsiden vil nye Vectra få et mer moderne uttrykk der kupeen over vinduskarmene smalner av bakover, og gir bilen bredere skuldre.

9-3

Den tradisjonelle Saab-looken forsvinner, 9-3 får en sedan-knekk på bakluken. Bilen vil fortsatt være en slags kombikupe fordi bakruten blir med opp når bagasjerommet åpnes. Trøsten til Saab-puristene får være at tenningsnøkkelen må ned mellom setene får å få start på bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Manipulert bilde)
(Manipulert bilde) Vis mer

På grunn av hard kritikk av bremsene på utgående modell er det lagt stor vekt på å få det riktig denne gang.

Begge bilene vil være klare for lansering etter Frankfurt-utstillingen i september.