Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Nye Porsche 911

Spinbilder vi nylig mottok viser neste generasjon Porsche 911 bare lettere maskert.

Man skal ikke slenge om seg med ord som ikon, men ingen bilentusiaster vil benekte at Porsche 911 er et.

Generasjon 997, som vi kjenner i dag bygde videre på, og forbedret, den foregående generasjon 996, men foretok en strategisk retrett på designfronten og gikk tilbake til de mer klassiske elementene fra to generasjoner før - 993-generasjonen.

Velkommen til 991

Neste generasjon er under utprøving i skandinaviske vinterlandskap og her har Automedia knipset et eksemplar av bile som gir oss et ganske godt inntrykk av bilen. Som seg hør og bør dreier det seg om evolusjon og langt fra noen revolusjon - i det minste i det ytre. Men en ny modell er det, og generasjonsbetegnelsen skal visstnok bli 991 denne gangen.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Større

Automedia kan fortelle oss at bilen har vokst noe. Den har fått akselavstanden forlenget med en centimeter og bilen er totalt blitt 5,6 centimeter lengre og måler nå 449 centimeter. Porsche har nok modifisert særlig fronten - for å ta hensyn til kravene til fotgjengerbeskyttelse. Bilen er derimot blitt en drøy centimeter lavere. Hekken får et nytt utseende, men her får vi ikke det fullstendige inntrykket fra bildene.

Mer nøysom

Videre - fortsatt ifølge Automedia - får 911 Carrera en boksermotor på 3,4 liter - mot 3,6 i modellen som skal pensjoneres. Den skal yte 350 hestekrefter og skal greie sprinten fra 0 til 100 på 4,8 sekunder. Toppfarten skal bli 289 kilometer i timen. Motoren skal være blitt mer effektiv og bruke 13 prosent mindre enn utgående versjon - det vil si 0,85 liter per mil. Når det gjelder Carrera S-utgaven, får den en revidert variant av 3,8-literen med 400 hester. Det betyr 0-100 på 4,5 sekunder, toppfart 302 kilometer i timen og et forbruk på 0,91 liter per mil - en reduksjon på 14 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les vår test av utgående Porsche 911 her: 997 Carrera S med PDK-kasse og Sport Chrono-pakke - Sportsbilen med stor S!