Nye og bedre spionbilder av Peugeot 308

Det er bare en drøy uke siden vi viste dere spionbilder av Peugeot 308 SW. Nå har vi noen langt bedre og mer avslørende av den vanlige femdørs-kombien.

Bildene er tatt i Sør-Afrika av en oppmerksom forbipasserende. Trolig var de Peugeot-ansatte i ferd med å skyte bilder til markedsføringen av den populære og viktige kompaktklassemodellen fra den franske bilprodusenten. Særlig glade ble de i hvert fall ikke da de oppdaget at de ble tatt bilder av. Trusler om politianmeldelse kunne imidlertid ikke hindre fotografen i å ta disse bildene som er de hittil beste av nåværende 307s etterfølger. Heldigvis for Peugeot-funksjonærene, men dessverre for oss, klarte man likevel å skjule viktige deler av bilen som fronten og delvis hekken. Interiøret kan så vidt skimtes på et bilde (se store bilder), men ikke særlig tydelig.

Større

Nye og bedre spionbilder av Peugeot 308

Nye og bedre spionbilder av Peugeot 308

  1. Store bilder
Nye og bedre spionbilder av Peugeot 308


Det som imidlertid ble avslørt er at 308 vokser noe i forhold til 307, ikke uventet. Hekken har en ganske tydelig knekk midt på, litt som på Renault Mégane, men ellers skiller ikke profilen seg veldig mye fra dagens modell. Den lave plasseringen av sidespeilene minner om den vi finner på lillebror 207. Vi kan også se at frontlyktene er dratt ganske langt opp på siden, en trend vi finner på en lang rekke biler i dag.

Dieselhybrid

Motormessig blir det diesel som er hovedfokuset. Toppen av kransekaka er 2,2-literen som vi i dag finner i blant annet 407 og 607. Ved hjelp av to turboer yter den 170 hestekrefter. Også den mindre 1,6-litersdieselen på 90 og 110 hester blir å finne under panseret på 308. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at denne motoren vil tilbys i kombinasjon med en elektromotor som et hybridalternativ. Per i dag finnes det ingen biler med en slik motorkonfigurasjon og det blir spennende å se om 308 blir verdens første dieselhybrid når den kommer om trolig tre års tid. Uansett hvem som blir først, bør en slik motorisering kunne sørge for virkelig lave forbruks- og utslippstall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Peugeot 308 debuterer allerede i høst på bilutstillingen i Frankfurt.

  • Store bilder finner du her
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder