Nye og bedre bilder av Porsche Panamera

Det er fortsatt en stund til Porsche Panamera kommer på markedet. I mellomtiden fortsetter man den tålmodige testingen.

Publisert
Sist oppdatert

Porsche Panamera blir en helt ny modell fra den tyske sportsbilprodusenten. Aldri før ha de laget noe som virker å bli en slags diger femdørs kombikupé, og kanskje er det derfor man tar seg så god tid. Den fjerde modellrekken ble nemlig bekreftet allerede for et år siden, og spionbilder har versert i pressen enda lenger. Likevel fortsetter man nitidig å kjøre rundt og rundt på den tyske racerbanen Nürburgring. Og det har man trolig tenkt å fortsette med en stund. Familiesportsbilen kommer nemlig ikke på markedet på et par år ennå.

Kun detaljer skjult

Nye og bedre bilder av Porsche Panamera

Nye og bedre bilder av Porsche Panamera

 1. Store bilder


Etter hvert som Panamera, som blir navnet, blir mer og mer ferdig, faller også maskeringen gradvis. Nå er det mulig å se bilens konturer og proporsjoner, men en del detaljer er fortsatt tildekket. Frontlyktene er blant disse, men de synes å være mer inspirert av SUV-storebror Cayenne enn ikonet 911.

Merketypisk front

Under de to små hullene er det nemlig mulig å se at de strekker seg betydelig oppover fremskjermene, i motsetning til hva tilfellet er på 911 med dens lett ovale design. For øvrig er det å forvente at fronten vil bære tydelig preg av merketilhørigheten.

Avrundet hekk

Videre bakover blir Panamera en langstrakt skapning med en lengde på anslagsvis snaut fem meter. Hekken er sterkt avrundet og ligner den vi finner på 911 og til og med Cayman. Den store spoileren på bakluken er trolig bare en forfalskning for å lure spionfotografer og andre interesserte.

Fra 300…

Nye og bedre bilder av Porsche Panamera


Rent teknisk vil Panamera ha mye til felles med Cayenne. Ikke minst gjelder dette motormessig. Innstegsversjonen vil ha en 3,6-liters V6’er med om lag 300 hestekrefter fra Volkswagen under panseret. Videre følger en 4,8-liters V8’er med snaut 400 hester.

Til 560 hester?

Toppversjonen blir en turboladet variant av samme motor med anslagsvis 560 hestekrefter og godt over 700 newtonmeter.

Hybrid og V10

Nye og bedre bilder av Porsche Panamera


I tillegg ryktes det en hybridmodell med en elektromotor kombinert med V6’eren utviklet av Volkswagen. Enkelte vil også ha det til at Porsche sysler med en definitiv verstingversjon med V10’eren fra Carrera GT. I så fall snakker vi nærmere 700 hestekrefter…

Firehjulsdrift blir etter alt å dømme tilgjengelig i hvert fall på V8-motorene.

Porsche Panamera vil for første gang bli vist for publikum på bilutstillingen i Genève våren 2009.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer