Nye og avslørende bilder av 1-serie kupé

At BMW kommer med en kupéversjon av 1-serie, har vi visst lenge. Men dette er de hittil beste bildene av kreaturet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige gang vi skrev om 1-serie kupe var det i forbindelse med noen snikbilder tatt under reklamefotografering av BMWs kommende og minste kupé. Disse avslørte mer enn vi visste den gangen, men fortsatt var det umulig å se både fronten og profilen, det typiske kjennetegnet på kupeversjoner.

Lite skjult

Dette er imidlertid annerledes på disse spionbildene tatt under testing på Nürburgring. Kun svært få detaljer som frontspoileren og bakfangeren er nå kamuflert bak svarte teipbiter. Og det er tydelig at den nye kupeen blir et spennende alternativ for dem som syns 3-serie har blitt for stor og tung.

Ikke de minste motorene

image: Nye og avslørende bilder av 1-serie kupé

Nye og avslørende bilder av 1-serie kupé

  1. Store bilder
image: Nye og avslørende bilder av 1-serie kupé


Teknisk sett blir det trolig ingen store forandringer. Motorene hentes fra de vanlige tre- og femdørsversjonene, men de minste faller sannsynligvis bort. Derfor blir 120i trolig den billigste kupeen fra BMW.

M1?

Det er imidlertid mulig at BMW gjør et unntak og putter inn 3,0-litersturboen fra 335i i en eventuell M-versjon av 1-serie kupé. Effektpotensialet i denne motoren er stort, så det er ikke umulig at vi i så fall får se godt over 300 hestekrefter. 335i har 306 og M3 har 420 hester.

Til høsten?

BMW 1-serie vises enten på Frankfurt-utstillingen tidlig i høst eller til våren på Genève-salongen. Med tanke på hvor lettmaskert testbilen på bildene er, regner vi med at det blir i Frankfurt.

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder