Nye Nissan Leaf får 25 mil rekkevidde

2016-modellen får flere forbedringer, men det er rekkevidden som imponerer.

MILSLUKER: Nissan Leaf får fra nyttår 5,1 mil lengre rekkevidde.  Foto: NISSAN
MILSLUKER: Nissan Leaf får fra nyttår 5,1 mil lengre rekkevidde. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf er verdens mest solgte elbil. Her til lands var den lenge på salgstoppen før den i år ble slått av VW e-Golf.

Leaf kom allerede i 2011. Den første bilen hadde en rekkevidde på 17,5 mil. I 2013 ble den oppgradert og fikk rekkevidden økt til 19,9 mil.

Kur mot angst

Nå er nok en oppgradering på gang, hvor den største nyheten er at rekkevidden er økt med ytterligere 5,1 mil til totalt 25 mil.

Les også: Hvilken kjører lengst av e-Golf og Mercedes B Electric?

Det bør være gode nyheter for dem med rekkeviddeangst som til nå har vegret seg for å kjøpe en elbil.

For å oppnå den økte rekkevidden på 26 prosent har Nissan utstyrt bilen med et 30 kWh batteri mot tidligere 24 kWh. I tillegg er designet minimalt endret med blant annet nytt tak.

Batteriet er forbedret ved bruk av ny innvendig design og kjemi. Bruk av karbon, nitrogen og mangan med elektrodene skal gi bedre ytelse sammen med en endring av cellesammensetningen.

Les også: Sliter med hjemmelading

Nissan øker også garantien for batterikapasitet for det nye 30 kWh batteriet til 8 år / 160.000 km mot 5 år / 100.000 km i dag.

KRAFTIGERE BATTERI: Nykommeren får enda større batteri med ny teknologi. Foto: NISSAN
KRAFTIGERE BATTERI: Nykommeren får enda større batteri med ny teknologi. Foto: NISSAN Vis merLading av det nye batteriet foregår på samme måte som tidligere via hjemmelading, på offentlige ladere eller fra de ulike hurtigladerne.

Ny navigasjon

Nissan Leaf får også nytt Nissan Connect infotainment system med bedre funksjonalitet som erstatter det tidligere Carwings-oppsetet. Utover mulighetene som i dag finnes får den enklere aktiveringsprosess og et nytt design. Et helt nytt navigasjonssystem, varsling om vedlikehold og sømløs integrering nevnes blant nyhetene.

Les også: Nødlader til elbil

Alle Acenta og Tekna 2016-modeller av Nissan Leaf nyter godt av oppgraderingen. Pristillegget vil bli på 16.800 kroner i forholt til 24 kWh-utgaven. Endelig pris for 2016-modellene blir klar først om en drøy uke.

Den nye bilen inntar Norge på nyåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer