Nye motorer til Mitsubishi Outlander

Norgesfavoritten Mitsubishi Outlander får flere motoralternativer.

Dieselmotoren på 2,0 liter og 140 hestekrefter har gjort Outlander både prisgunstig og kompetent. Da vi testet bilen i vinter konkluderte vi med at den passer godt til Outlander, selv om litt lite krefter på lave turtall gjorde det nødvendig å bruke kløtsj og girspak noe mer enn man skulle forvente.

Fransk motor

Også gangkulturen i pumpedysemotoren er forbigått av svært mange konkurrenter. Derfor er det med glede at vi nå noterer at Outlander også kan fåes med en større 2,2-liter utviklet av den franske bil- og motorprodusenten PSA (Citroën og Peugeot). Samme motor kommer også til å sitte i Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser.

Ikke ny

Nye motorer til Mitsubishi Outlander

Nye motorer til Mitsubishi Outlander

  1. Store bilder
Nye motorer til Mitsubishi Outlander


Fra før sitter dieselfireren i blant andre Peugeot 407 og Citroën C5, men i disse tilfellene har man valgt å gå for en biturbo-løsning. I trekløveret Outlander, C-Crosser og 4007 må vi nøye oss med én turbo.

Færre hester, økt moment

Det gir seg også utslag i ytelsene som er redusert fra 170 til 156 hester. Dreiemomentet har imidlertid steget og ligger nå på 380 newtonmeter mot 370 i biturbo-utgaven. Vi har kjørt sistnevnte i Peugeot 407 og 607 og lot oss imponere. Selv om Outlander-motoren trolig vil oppleves litt annerledes, er det all grunn til å tro at 2,2-literen vil gi Outlander et klart løft rent kvalitativt.

Dessverre vil ikke denne motoren kunne kombineres med automatgir og en manuell sekstrinnskasse blir standard.

Kanskje ikke til Norge

Enda et skår i gleden er at Mitsubishi ennå ikke har bestemt seg for om de skal ta inn 2,2-literen eller ei.

Bensin og automat

I tillegg til den sterkere dieselmotoren, vil den populære folke-SUVen også få en 2,4-liters bensinmotor. Den yter 170 hestekrefter og 232 newtonmeter. Det mest interessante med dette alternativet er kanskje det faktum at trinnløst automatgir (CVT) er standard. Dersom føreren ønsker det, kan han/hun også veksle mellom seks ulike utvekslinger ved å bruke rattmonterte spaker.

Prisene er ennå ikke klare, men Administerende direktør i Mitsubishi Bernt G. Jessen antyder at dersom Outlander tas inn med den nye 2,2-literen, vil den være konkurransedyktig priset i forhold til søskenmodellene Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser. Sistnevnte koster fra 470.000 kroner.

De nye motoralternativene i Outlander vil bli tilgjengelig mot slutten av året.

Store bilder fra lanseringen finner du her.

Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder