Slik er interiøret i nye Mercedes-Benz C-klasse. Vi vet også sånn omtrent hvordan den ser ut på utsiden, men offisielle bilder av eksteriøret er ikke frigitt ennå. Bilen vil høyst sannsynlig bli vist enten i Detroit i januar eller i Genève i mars. Foto: Daimler
Slik er interiøret i nye Mercedes-Benz C-klasse. Vi vet også sånn omtrent hvordan den ser ut på utsiden, men offisielle bilder av eksteriøret er ikke frigitt ennå. Bilen vil høyst sannsynlig bli vist enten i Detroit i januar eller i Genève i mars. Foto: Daimler Vis mer

Nye Mercedes C-klasse vises

Mercedes' storselger har vært mellomklassebilen C-klasse. Snart kommer en helt ny.

Publisert
Sist oppdatert

Så er de første offisielle bildene av neste generasjon Mercedes C-klasse sluppet. Det er i denne omgang kun interiøret vi får se, men vi tør påstå at det er der endringene blir mest iøynefallende.

Ingen CLA

Vi så selv et maskert eksemplar av C-klasse i Barcelona for en tid tilbake og hadde heldigvis mobilkameraet for hånden (se bildene nederst i artikkelen). Det er tydelig at den har en noe mer konservativ design enn den forhjulsdrevne CLA, som vi testkjørte i vår.

Imidlertid vil designen bli dratt i den samme retningen, noe som bekrefter at Mercedes designmessig satser på å fjerne seg fra det litt gubbete imaget merket har slitt med.


TEST: Mercedes C-klasse, 2011-modell

4. generasjon

Dagens Mercedes C-klasse ble lansert i 2007 og respekteres den vanlige sjuårssyklusen hos Mercedes, bør nykommeren altså komme ut på markedet neste år. Det er lite sannsynlig at bilen blir vist i Tokyo senere i høst, så Detroit eller Genève-messen tidlig i 2014 er mest sannsynlig som åsted for første publikumsvisning av C-klasse.

Det kommer til å bli generasjon fire siden C-klassen erstattet Mercedes 190 i 1993.

Her viser Mercedes sin nye, mer "folkelige" SUV

Lettere og velduftende

Vi har ikke detaljene omkring motorisering, men selvsagt vil nye C-klasse bli mer drivstoff-effektiv enn forgjengeren. Hybrid-versjon(er) vil stå på programmet, og Mercedes forteller at fjerde generasjon vil veie cirka 100 kilo mindre enn forgjengeren. Av bildene kan vi ellers se at bilen vil bli utstyrt med HUD og få et avansert klimaanlegg med individualiserte dufter (som ble introdusert med nye S-klasse), og ionisering av inneluften.

Mercedes CLA kommer som sporty stasjonsvogn

Nye sikkerhetssystemer

De siste, avanserte sikkerhetssystemene basert på et batteri av kameraer, sensorer og radarer, skal gjøre nye C-klasse mye sikrere enn forgjengeren. Vi regner med at Mercedes har tatt oppgaven på alvor også her, så det skal bli spennende å se nærmere på hvordan de fungerer på dette nivået.

Også når det gjelder komfort og kjøreegenskaper skal det være tatt kraftige grep, blant annet med det Mercedes kaller et fire-armet fronthjuloppheng. En kan velge mellom mekanisk demping og luftdempere («AirMatic» på Mercedes-språk).

Vi kommer tilbake med mer når Mercedes velger å offentliggjøre det øvrige av bilder og informasjon, noe vi ikke tror kommer til å drøye svært lenge.

Her er helt nye Mercedes S-klasse

Når det gjelder eksteriøret er det vi har sett så langt følgende:

<strong>Sett i Barcelona:</strong> Artikkelforfatteren kom selv ved en ren tilfeldighet over det som helt klart er en maskert C-klasse av neste generasjon. Foto: Knut Moberg
Sett i Barcelona: Artikkelforfatteren kom selv ved en ren tilfeldighet over det som helt klart er en maskert C-klasse av neste generasjon. Foto: Knut Moberg Vis mer


 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


"Teaser"-video:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer