Nye Mercedes C-klasse ute og kjører

Under en merkverdig forkledning lurer den fremtidige Mercedes C-klasse - her på testing ute i snøen.

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer

Nye Mercedes C-klasse ute og kjører

  1. Ny C-klasse: store bilder
Nye Mercedes C-klasse ute og kjører
Nye Mercedes C-klasse ute og kjører


Mercedes-teamet som har vært ute for å vinterteste den nye C-klasse hadde ikke spart på "sminken". Den svartkledde Mad Max-doningen som ble oppdaget av vår spionfotograf, et sted langt nord i Sverige, var forholdsvis ugjenkjennelig. Likevel kan vi nok anta at dette er den fremtidige mellomklasse-modellen fra Stuttgart.

Mest solgte Mercedes-modell

Ansett av markedet som det beste kompromiss mellom stjernens prestisje og lommebokens kapasitet, er C-klassen den mest solgte av Mercedes' modeller. Den er derfor strategisk meget viktig, og en ny C-klasse må forberedes meget grundig. Tiden for å erstatte den nåværende modellen nærmer seg; salget er synkende - et sikkert tegn på at modellsyklusen nærmer seg slutten. I Norge ble det i årets to første måneder registrert 107 nye biler (dertil kommer 189 bruktimporterte), ned fra 146 året før. I Tyskland selges det riktignok flere tusen av dem hver måned, og C-klasse lå fortsatt på femte plass på salgsstatistikken, men nedgangen i januar var likefullt på 12,5 prosent fra 2004.

Samme størrelse, nytt utseende

Det er med andre ord ingen overraskelse at Mercedes nå er i test-fasen for den fremtidige modellen. Det ser ut til at denne kommer til å være omtrent på samme størrelse som den utgående modellen. Utseendet derimot vil nok endre seg betydelig. I stedet for de doble frontlyktene vi kjenner i dag vil bilen være utstyrt med avlange lykter som nye B- R- og S-klasse. For å markere prestisjenivået vil hekken, på samme måte som på nye S-klasse, etterligne Maybach-stjerten.

Man kan regne med at modellen vil være tilgjengelig i de vanlige variantene: sedan, stasjonsvogn, kupé og kabriolet samt tre-dørs sportkupé. I tillegg venter man at Mercedes, etter å ha konstatert den større CLS-modellens suksess, vil legge til nok en variant: CLC, som ikke vil være en kupé-lignende sedan, men heller en kupé-lignende og elegant stasjonsvogn.

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


Frankfurt, 2007?

C-klasse vil ha aluminiums-chassis og sju-trinns automatgirkasse. Den vil bli utstyrt med de nye V6-motorene i diesel- og bensinvariant. Antakelig vil også direkte-innsprøytningsmotorer, både V6 og V8, være tilgjengelig fra start i 3,0, 3,5 og 4,5-liters varianter.

Det er en viss sannsynlighet for at splitternye C-klasse ikke blir vist før på Frankfurt-utstillingen i 2007, men vi kan jo håpe det blir før den tid...

  • Store bilder av fremtidige Mercedes C-klasse finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder