Nye Mazda 6 stasjonsvogn

Mazda fornyer sitt sterkeste kort. Helt ny 6-er stasjonsvogn er på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny Mazda 6 nærmer seg det norske markedet, også som stasjonsvogn. Det blir en stor bil med moderne linjer. Total lengde er 4,77 meter og dermed er den lengre enn Toyota Avensis, men kortere enn Opel Vectra og Ford Mondeo. VW Passat er også 4,77 meter lang. Likevel vil vi si at en mer grundig analyse av interiøret bør gjøres på disse bilene før man eventuelt velger etter utvendig lengde.

Motorer

De to bensinmotorene med henholdsvis 120 og 147 hestekrefter er videreført fra dagens Mazda 6. Takket være en vektreduksjon på opptil 35 kilo, lavere luftmotstand og en videreutvikling av motorene, har bensinforbruket og CO2-utslippet blitt redusert med over 11 prosent.

image: Nye Mazda 6 stasjonsvogn

Nye Mazda 6 stasjonsvogn

  1. Store bilder


Det har også dukket opp en ny motor. Den tidligere 2,3 liters motoren har blitt videreutviklet og sylindervolumet har økt til 2,5 liter. Motorens dreiemoment i lav- og mellomregisteret har blitt forbedret med 10 prosent, sammenlignet med 2,3 literen, og effekten har økt til 170 hestekrefter. Toppfarten er 220 kilometer i timen.

Selv om utvalget av bensinmotorer er bra vil nok de fleste sikte seg inn på dieselmotoren med toliters slagvolum og 140 hestekrefter. Den har også 330 newtonmeter ved 2.000 omdreininger. Forbruket på stasjonsvognen ved blandet kjøring er 0,57 liter per mil. På bensinsiden er det ingen av stasjonsvognene som bruker under 0,7 på den samme kjøresyklusen.

Alle versjoner av Mazda 6 kommer til Norge i mars/april 2008. Prisene er foreløpig ikke klare.

Store bilder fra messa i Tokyo finner du her.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder