<strong><B>LADER OPP:</strong></B> Tormod og Hanne Drøyllsmo med sine barna Selma (4) og Johannes (7) kjører fra Trondheim til Legoland i en Tesla Model S med den minste batteripakken. Foto: TESLA MOTORS
LADER OPP: Tormod og Hanne Drøyllsmo med sine barna Selma (4) og Johannes (7) kjører fra Trondheim til Legoland i en Tesla Model S med den minste batteripakken. Foto: TESLA MOTORS Vis mer

Nye lademuligheter sikrer Tesla til ferieturen

Fra i morgen kan norske Tesla-eiere kjøre fra Oslo til Stockholm ved bruk av Teslas nye superladere i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Tesla har allerede åpnet egne ladestasjoner i Danmark, noe mange norske Tesla-eiere benytter seg av. Tesla forventer at ruten mellom Oslo og Stockholm blir en like stor suksess. Nå åpnes nemlig Teslas to første hurtigladestasjoner i Sverige - nærmere bestemt i Karlstad og Arboga.

Det betyr at korridoren mellom Oslo og Stockholm er dekket med hurtigladere for norske Tesla-eiere.

I løpet av året vil infrastrukturselskapet Infratek bygge ytterligere 10-12 Tesla-stasjoner i Sverige. Det skal blant annet bygges stasjoner i Uddevalla, Falkenberg og Löddeköpinge.

LES OGSÅ: Kåret til Årets Bil 2014 i Norge

Bygger videre i Norge

Også i Norge går utbyggingen av Teslas hurtigladestasjoner for fullt. Ladestasjonene på Dombås, Lillehammer, Aurland, Gol, Lyngdal og Brokelandsheia, suppleres nå med stadig flere.

- Vi er akkurat ferdige med bygging av hurtigladestasjoner i Vinje, Solli og i Sandane. Stasjonene er en viktig del av den nasjonale ladeinfrastrukturen til Tesla da det stadig kommer flere Teslaer på de norske veiene, sier kommunikasjonssjef Espen Mathisen i Infratek.

LANGTEST: Vi har kjørt Tesla Model S

Med Tesla på Danmarksferie

Familien Drøyllsmo fra Trondheim har kjørt sin Tesla Model S 60 KW siden mars. Bilen med den «lille» batteripakken har en rekkevidde på 38 mil og i det daglige så dekker dette fint familiens behov.

Nå er de på ferietur og har kjørt hele veien og har fått testet Teslas nye superlader i Randers på vei til Legoland i Danmark.

- Vi har hatt bilen siden mars og dette er vår første langtur. Vi har kjørt fra Trondheim og ladet i Lillehammer og Oslo underveis. På motorveien kjørte vi i 120 km/t. Ladestoppene underveis passer fint med spisepauser, og det går veldig raskt å lade opp, sier Tormod Drøyllsmo.

Avhengig av hva slags strømuttak og hvilken lader du har, kan du med denne kalkulatoren regne ut hvor lenge du må lade for å kjøre et gitt antall kilometer.

I løpet av den neste måneden åpner Tesla de nye ladestasjonene i Norge.

<strong><B>LADESTASJONENE:</strong> </B>Kartet viser hvor Tesla kommer til å bygge ut ladere i nærmeste framtid.
LADESTASJONENE: Kartet viser hvor Tesla kommer til å bygge ut ladere i nærmeste framtid. Vis mer


LES OGSÅ: Slik er Tesla Model S-teknologien

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer