Nye krigerfelger fra Dotz

Felger må ikke nødvendigvis være grå. Dotz har en rekke felger med muligheter for aggressiv design.

Dotz lanserer nå den nye felgen Tupac. En aggressiv og, hva skal man si, mulig dekorativ felg som skal passe til en rekke biler. Dotz tilhører selskapet AEZ og lager i tillegg til Dotz, også Dezent og Enzo. Firmaet holder til i Østerrike og felgene produseres i Tyskland.

Tupac?

Vanligvis når det gjelder navn forsøker vi alltid å finne ut om navnet betyr noe. Vi sjekket Tupac og fikk treff på en rap-artist som ble skutt i Nevada-ørkenen 25 år gammel. Før dette hadde han en ikke ubetydelig karriere som artist og ikke minst problemer med lovens lange arm.

Men det kan ikke være dette som er opprinnelsen til navnet på felgen. Det viser seg at at den afrikanske betydningen av ordet Tupac er kriger. Det er denne Dotz sikter til.

Felgene har ti eker, eller fem dobbelteker som Dotz sier selv. Felgene har også en dyp felgkant som kan leveres med dekor i seks forskjellige farger, med eller uten Dotz-logoen. Legg også merke til mønsteret i selve felgkanten. Her gjelder det å være forsiktig med fortauskantene.

Felgen Tupac Shaft kommer fra den samme støpen, men er hvit og finnes fra før.

Tupac leveres i størrelsene 8x17, 8x18, 8,5x19 og 9,5x19.

Den kommer i boltsirkel 5/112 som passer til Volkswagen, Audi og Mercedes. Boltsirkel 5/120 passer til BMW. 5/114,3 passer til Toyota Avensis og Auris samt en rekke andre japanske biler. 5/100 passer for eksempel til Golf 4 og Audi TT.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Priser

17 tommer: 3.000 kroner per stykk.
18 tommer: 4.000 kroner per stykk.
8,5-19 tommer: 4.870 kroner per stykk.
9,5-19 tommer: 5.000 kroner per stykk.

Dekor er ekstrautstyr, og felgene kommer om en måned.