<strong><b>LENGRE FRONTLYKTER:</strong></b> Lengre frontlykter og flere sikkerhetsoppdateringer gjør nye Optima til en attraktiv bil.  Foto: KIA
LENGRE FRONTLYKTER: Lengre frontlykter og flere sikkerhetsoppdateringer gjør nye Optima til en attraktiv bil. Foto: KIA Vis mer

Nye Kia Optima kommer allerede i høst!

Men du må vente til neste sommer om du ønsker deg plug-in hybriden.

Publisert
Sist oppdatert

Siden Kia lanserte Optima for første gang i 2011 har de arbeidet med utbedringer. I 2013 oppgraderte de modellens infotainment-system og design.

Nå kommer det altså en ny oppgradering på Kias Optima.

Optimaen som antas å være klar for salg i slutten av november kommer nå også som plug-in hybrid.

Den har tidligere bare vært tilgjengelig som hybrid.

Foreløpig vet vi ikke rekkevidden, men den ladbare versjonen antas å være klar for det norske marked i løpet av sommeren 2016.

Men får vi endelig en stasjonsvogn?

I følge Kommunikasjonsansvarlig Mette Simonsen Sauge i Kia Norge, kan vi også forvente å se Optima stasjonsvogn om noen år.

- Vi veit ikke nøyaktig når den skal være klar, men at den er på skrivebordet veit vi.

I dette tyder vi at stasjonsvognen først er klar når neste generasjon Optima kommer på markedet.

Nye Optima

Den oppgraderte som snart kommer har fått 10 millimeter bredere sporvidde, den er blitt 10 millimeter høyere. Bredden er økt med 25 millimeter. Med andre ord, en større og romsligere bil enn sine forgjengere.

I følge Kia er Optimaen spekket med luksuriøst og førerorientert utstyr, som tidligere har tilhørt klassen over. Dette er likevel ikke noe ekstraordinært, ettersom alle produsentene tenker sånn om dagen.

Les også: Overflod av utstyr som bileierne ikke bruker

I tillegg til at interiøret er blitt mer moderne, skal også den opplevde materialkvaliteten være forbedret.

Visuelt sett har den, i likhet med Kia Sportage, også gått igjennom noen forandringer. Frontlyktene er dratt enda litt ut samtidig som både grillen og grøftlysene også har fått en ansiktsløftning.

<strong><b>BYR PÅ GOD PLASS:</strong></b> Med bredere, høyere og lenger chassis er nye Optima blitt en praktisk romslig bil.  Foto: KIA
BYR PÅ GOD PLASS: Med bredere, høyere og lenger chassis er nye Optima blitt en praktisk romslig bil. Foto: KIA Vis mer(Se flere bilder nederst i saken)

Latstekapasiteten i bagasjerommet er økt fra 505 til 510 liter, i tillegg til at det har fått en lagringsplass under bagasjeromgulvet.

Med ultrahøystyrkestål, skal karosseriet ha blitt 50 prosent sterkere, og 6.8 kilo lettere.

Mengder med sikkerhetsutstyr

I tillegg til det som kan regnes som standard sikkerhetsutstyr i nye biler, har også nye Optima nå fått autobrems (AEB). Dette skal ifølge Kia oppdage fotgjengere og andre biler i høyere hastigheter og på lengre distanser en det konkurrentene er i stand til. Dette er noe vil kommer tilbake til etter å ha testet bilen.

Av øvrig utstyrspakke leveres Optima med en 7- eller 8 tommers berøringsskjerm, og DAB radio.
En får også syv års gratis bruk av Kias Connected Services som gir nyttig informasjon i sanntid, hva gjelder trafikkmeldinger, fotoboksvarsler, søk og værmeldinger.

Er du ekstra opptatt av dingser og liker å smykke deg med det siste, er det også en trådløs lader i bunnen av midtkonsollen, samt usb tilkoblingsmuligheter i både for- og baksetet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer