Nye Kia cee'd som stasjonsvogn

Kia cee'd har nylig blitt presentert i helt ny utgave. Nå vises også stasjonsvognutgaven.

Fronten er den samme som på vanlige cee'd Foto: Kia
Fronten er den samme som på vanlige cee'd Foto: Kia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilutstillingen i Genève er i full gang og stadig nye nyheter dukker opp. Kias forsøk på å trekke til seg oppmerksomhet handler først og fremst om helt nye cee'd, i tillegg til konseptbilen Track'ster som allerede har vært vist frem.

Her kan du lese vår omtale av vanlige Kia cee'd.

Mer bagasjeplass

Stasjonsvognutgaven skiller seg fra den vanlige kombien først og fremst med en lengre hekk som rommer mer bagasje. Fronten er den samme, men det er kanskje like greit for vi tror de fleste vil mene at Kia har gjort en god jobb med designen på nye cee'd.

Sjekk stasjonsvognutgaven av søstermodellen Hyundai i30 her.

Rimelig familiebil

Når det gjelder lastekapasiteten har Kia ennå ikke sluppet noen offisielle tall, men vi antar den ikke ligger så lang unna Hyundai i30 som har imponerende 528 liter. Det er nesten på nivå med bilene i klassen over.

Prispåslaget i forhold til vanlige cee'd blir antakelig ganske beskjedent, så her snakker vi etter alt å dømme om en ganske rimelig familiebil som i likhet med øvrige Kia-modeller nyter godt av syv års garanti.

To bensinmotorer

Cee'd stasjonsvogn, eller Wagon som er det offisielle navnet, får omtrent de samme motorene som den vanlige kombien. Totalt fem motorer blir tilgjengelig, to bensinmotorer og tre dieselmotorer, med ytelser mellom 90 og 135 hestekrefter. På bensinsiden dreier det seg om en 1,4-liter med 100 hester og en 1,6-liter med 135 hestekrefter, begge uten overlading.

Den største motoren får en automatisk dobbelkløtsjgirkasse som tilvalg, hvilket er nytt hos Kia. CO2-utslippet blir ned mot 119 gram, avhengig av utrustning. Det tilsvarer et forbruk på 0,52 liter per mil.

Tre dieselmotorer

På dieselsiden er minstemann en 1,4-liter som gir 90 hester. I tillegg finnes det to 1,6-litere med henholdsvis 110 og 128 hester. Sistnevnte skal klare seg med 0,37 liter per mil og 97 gram i CO2-utslipp, dersom du kjøper den med Ecodynamics-pakken.

Tallene er for den vanlige kombien, men er neppe særlig annerledes for stasjonsvogna.

Til høsten

Vanlige cee'd kommer til Norge mot slutten av våren. Stasjonsvognutgaven ligger hakket bak i løypa og er ventet til Norge rundt september/oktober. Prisene er ikke klare for noen av karosserivariantene.

Prøvekjøring av Hyundai i30 kan du lese her.