Konseptbilen ligger etter alt å dømme svært tett opptil produksjonsvarianten Foto: Honda
Konseptbilen ligger etter alt å dømme svært tett opptil produksjonsvarianten Foto: HondaVis mer

Nye Honda CR-V nesten ferdig

CR-V er moden for utskiftning og her er et ganske tydelig signal om hvordan neste generasjon skal se ut.

Det kan se ut som en fiks ferdig bil, men dette er i realiteten en konseptbil. Men lite tyder på at forskjellen er særlig stor i praksis. Bortsett fra mindre detaljer, som eksempelvis de sotede rutene, regner vi med at det meste av designen fra konseptbilen blir med over på produksjonsbilen.

Dagens CR-V kom helt på tampen av 2006 og det begynner derfor å bli tid for en ny generasjon. CR-V er blant de eldre bilene i klassen, og den merker konkurransen fra biler som Mitsubishi ASX, Skoda Yeti, Nissan Qashqai og Volkswagen Tiguan, for å nevne noen.

Her kan du lese test av dagens versjon.

Lavere forbruk og vekt

Honda slipper foreløpig ikke flere bilder enn dette ene, og de er også sparsomme med detaljene. Alt de lover er en mer drivstoffeffektiv motor, lavere vekt og bedre plass og praktiske egenskaper. På bildet kan det i alle fall se ut som de har prioritert plassutnyttelse ettersom bakluken er relativt vertikal. Det tyder godt for bagasjeplassen.

To motorer?

Dagens CR-V Foto: Honda
Dagens CR-V Foto: Honda Vis mer


Hva slags motor det refereres til er uklart, men vi regner med at det i Norge blir diesel som dominerer, og at det blir en videreutviklet versjon av dagens 2,2-liter det kommer til å dreie seg om. En bensinmotor på om lag 2,0 liter er også sannsynlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Firehjulsdrift kommer også, men det er uvisst om Honda vil gjøre som de fleste konkurrentene etter hvert og også tilby en forhjulsdrevet variant.

Vises til høsten

Honda CR-V Concept skal vises på en bilutstilling i California i september. Den kommer på det amerikanske markedet innen utgangen av året. Regn med at det tar noe mer tid før den kommer hit til Norge.