Nye Golf: Et sikkert kjøp

Vi har gitt nye Volkswagen Golf svært god kritikk i våre tester. Nå har Euro NCAP nok en gang funnet ut at den i tillegg er en meget sikker bil.

DinSide-lesere med god hukommelse vil huske at vi i oktober i fjor kunne fortelle at nye Volkswagen Golf hadde vært i ilden hos Euro NCAP, noe som gikk meget bra. Bilen oppnådde full score både i frontkollisjonstesten, sidekollisjonstesten og i stolpetesten. Det betød at Golf tangerte rekorden satt av Nissan Qashqai.

Testet etter nye kriterier

Siden Golf ble testet, har imidlertid Euro NCAP innført et helt nytt testregime, som ender opp med en enkelt stjernerekke (tidligere var det tre stjernerekker) Og fordi Golf er en svært viktig bil for Volkswagen, har den tyske bilprodusenten bedt Euro NCAP om å vurdere Golf etter de nye testkriteriene.

God nakkebeskyttelse

Og det skulle vise seg at Golf klarte seg meget godt denne gangen også. Blant annet oppnådde bilen 34,7 av 36 oppnåelige voksenbeskyttelse-poeng. 3,3 av Golf-poengene ble tildelt som følge av resultatene i den nye nakkeslengtesten, en test som skal simulere påkjørsel bakfra. Dette er det nest beste resultatet som er oppnådd siden Euro NCAP innførte whiplash-testen, der maks antall oppnåelige poeng er 4 (Volvo XC60 fikk 3,5 poeng).

ESP standard

Nye Golf: Et sikkert kjøp


I sikkerhetsutstyr-disiplinen ble Golf belønnet med 5 av 7 oppnåelige poeng, fordi bilen har antiskrens (ESP) som standardutstyr (3) og fordi bilen har beltevarslere i begge forseter (2). Golf gikk imidlertid glipp av 2 poeng fordi den mangler beltevarslere i baksetene (1) og hastighetsbegrenser (1).

Artikkelen fortsetter under annonsen

God barnebeskyttelse

Som sist gang oppnådde sjette generasjon Golf 41 av 49 oppnåelige poeng i barnebeskyttelses-disiplinen, noe som er et meget godt resultat. Toyota Prius (43) og Toyota Avensis (42) er blant de svært få bilene som har oppnådd bedre resultater i denne grenen, som gjennomføres på samme måte som under det gamle testregimet.

Ikke den slemmeste mot fotgjengere

Også fotgjengerbeskyttelse vurderes på samme måte som tidligere, noe som betyr at Golf blir stående med 22 av 36 oppnåelige poeng. Dette er ikke rekord, det finnes nemlig enkelte bilmodeller som har oppnådd bedre poengsummer, deriblant Citroën C6 som grunnet sitt aktive panser ble belønnet med hele 28 poeng. 22 poeng er imidlertid langt bedre enn gjennomsnittet for bilene som er testet de siste årene.

Fem stjerner

Resultatet er at Golf også i det nye testregimet endte opp med fem solide stjerner, noe Volkswagen helt sikkert kommer til å bruke i sin markedsføring av bilen.

Les også:

MINIKURS: Alt om det nye Euro NCAP-regimet
FULL OVERSIKT: De sikreste bilene (etter det gamle regimet)
FULL OVERSIKT: De sikreste bilene for barn (etter det gamle regimet)
DUELL: Volkswagen Golf møter Toyota Auris