Nye Chrysler Sebring som kabriokupé

Chrysler Sebring ble i sommer presentert for publikum i London. Den nye mellomklassesedanen, som er i salg i USA, vil flankeres av toppløse varianter når den kommer til Europa. Disse ble vist på bilutstillingen i Los Angeles denne uken.

Nye Chrysler Sebring som kabriokupé

Nye Chrysler Sebring som kabriokupé

  1. Store bilder


Salget av sedanversjonen er bare såvidt kommet i gang, og her er allerede kabrioletversjonene, Sebring Convertible. Dette er svært viktige versjoner for den amerikanske produsenten; forgjengeren var en bestselger på hjemmemarkedet.

Flere versjoner

Vi har brukt flertall med vilje. Det er nemlig ikke bare en men tre kabrioletvarianter som dukker opp. Den ene er en kabriokupé - det vil si med nedfellbart ståltak - som blant annet vil konkurrere med Volvo C70. De to andre versjonene blir klassiske kabrioleter - med stofftak eller vinyltak. Det viser seg nemlig at det finnes en "hard kjerne" av kabrioletkunder som absolutt vil ha kalesje og ikke en bil som kan forvandles fra kabriolet til kupé på automatisk vis. Ikke desto mindre tilbyr Chrysler en hardtop som ekstrautstyr til Sebring Convertible av den klassiske typen.

Koppholdere og golfbager

Nye Chrysler Sebring som kabriokupé


Den nye modellen, som allerede nå presenteres som "2008 Chrysler Sebring Convertible", vil gå inn i premium-enden av mellomklassen, og håper, foruten Volvo C70, å konkurrere med de åpne versjonene av Saab 9-3 og Audi A4. Ifølge Chrysler er det god plass i bilen til fire voksne, samtidig som bagasjerommet har plass til fire golfbager med taket oppe og to når det er nedfelt, noe som visstnok er en première i segmentet. Ingen annen type bagasje enn golfbager nevnes, noe som muligens er symptomatisk for denne typen bil og dens utpekte kundegruppe. Av utstyr finner man det meste av det man kan forvente i denne klassen; skinninteriør, navigasjons- og underholdningssystem, automatisk klimaanlegg og fartsholder. Chrysler nevner spesielt koppholderne, som av amerikanerne regnes som det omtrent vesentligste utstyret i en bil. I Sebring har disse kjøle- og varme-funksjon, noe vi skal innrømme at vi ikke hadde vært borti tidligere...

Artikkelen fortsetter under annonsen

God dieselmotor og verdensmotor

Nye Chrysler Sebring som kabriokupé


Snodig nok vil man finne to av de samme motorene under panseret på nye Sebring som de man finner i nye Mitsubishi Outlander II - en helt annen type bil. Det dreier seg på den ene siden om den kjente to-liters dieselmotoren fra VW som yter 140 hestekrefter, og på den andre om den nye bensinmotoren på 2,4 liter, den såkalte "World Engine", utviklet i samarbeid mellom DaimlerChrysler, Mitsubishi og Hyundai. Sistnevnte utvikler 173 hestekrefter i Sebring. Videre vil bilen i Europa bli tilgjengelig med en 2,7-liters V6-motor på 189 hester mens 3,5-V6-versjonen på 235 hester er forbeholdt det Nord-Amerikanske markedet.

De første eksemplarene av den nye Sebring-cab'en skal være klare for levering om et drøyt halvt års tid.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Chrysler-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder