Nye bilskilt forsinket

I mars meldte Vegdirektoratet at dagens norske bilkjennemerker skulle erstattes allerede i august. Produksjonsproblemer forsinker utskiftingen.

FLERE ENDRINGER: Slik vil de nye bilskiltene ta seg ut i praksis. De nye skiltene kjennetegnes ved nye fonter, sort ramme og bedre plass mellom bokstaver og tall. Bildet er manipulert.
FLERE ENDRINGER: Slik vil de nye bilskiltene ta seg ut i praksis. De nye skiltene kjennetegnes ved nye fonter, sort ramme og bedre plass mellom bokstaver og tall. Bildet er manipulert.Vis mer

Ifølge Vegdirektoratet har de ti norske skiltprodusentene fått problemer med å tilpasse produksjonsutstyret til de nye og tynnere skiltene. Derfor blir utskiftingen utsatt til 1. januar 2002.

Miniatyrutgave på plass

I sammenheng med utskiftingen av dagens bilskilt har Vegdirektoratet også bestemt seg for å innføre en miniatyrutgave beregnet for amerikanske biler og enkelte sportsbiler. Miniatyrutgaven har åpenbart vist seg lettere å produsere. I hvert fall ble de første miniskiltene sendt ut til landets trafikkstasjoner den 1. oktober.

Begge de nye skiltvariantene kjennetegnes ved standardisert bredde og helt nye fonter. Du finner alt om de nye bilskiltene i denne artikkelen.

Relaterte artikler:

  • Krev erstatning fra vegmyndighetene
  • Ny forskrift: Kraftigere fjernlys
  • Norge rundt med røde skilter