Nye Alfa-gleder i vente

Alfa har flere nyheter på gang det kommende året. Både sportsbiler og mer praktiske varianter står for tur.

Alfa Brera Spider. Vis mer

Nye Alfa-gleder i vente

  1. Store bilder
Alfa 159 Sportwagon. Vis mer


Først ut er stasjonsvognvarianten av 159. Sedan har vi kjørt og du kan lese test av denne bilen på DinSide Motor om ikke lenge. 159 Sportwagon skal vises på bilutstillingen i Geneve i mars og kommer til Norge i juni. Motorutvalget på denne bilen blir mest sannsynlig det samme som på sedan. Det vil si dieselmotorer med 120, 150 og 200 hestekrefter og bensinmotorer med 160, 185 og 260 hestekrefter.

GTA

Like spennende, men fortsatt svært uvisst er 159 Crosswagon og 159 GTA. Det er naturlig at også 159 kommer som høy Crosswagon i likhet med 156, men fortsatt kan ingen bekrefte dette. Verstingmodell burde vi også kunne forvente innen rimelig tid. På 156 brukte Alfa GTA-navnet på 3,2-literen, men på 159, Brera og GT heter 3,2-literen naturlig nok 3,2. Dermed tror vi GTA-navnet har blitt spart til enda sterkere modeller. Det faller sammen med det faktum at Alfa nå er plassert i samme selskap som Maserati, Polo Sportivo, og de har som kjent V8-motorer i sitt vareutvalg. Det samme gjelder for Brera som også bør være kandidat for en større motor enn 3,2-literen.

En annen bil som med sikkerhet kommer er Brera Spider. Den skulle vært vist nå i Bolgona, men dukket ikke opp der. Alfa Brera Spider kommer da mest sannsynlig på bilutstillingen i Geneve til våren sammen med 159 Sportwagon. Brera Spider får de samme motorene som kupé-modellen.

Med andre ord er det flere godbiter å se frem til. Store spionbilder og manipulerte bilder finner du denne lenken.

Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder