Nybilgaranti utenom det vanlige

Norske bilimportører gir verdens beste garantier.

<b>MER Å SE ETTER:</b> Skjerpet kotroll betyr mer tidsbruk, mer tilpasning og kalibrering av utstyr - og dermed høyere priser. Foto: COLOURBOX
MER Å SE ETTER: Skjerpet kotroll betyr mer tidsbruk, mer tilpasning og kalibrering av utstyr - og dermed høyere priser. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2001 skrev vi at nybilgarantien kunne utgjøre enorme forskjeller. Nå er den tid forbi. Norske bilimportører baner nå vei i et internasjonalt marked, og ikke i noe annet land på kloden kan du gjøre sikrere handel av ny bil enn i Norge. Siden DinSide Motor satte garantivilkår på agendaen i desember har den norske bilbransjen lagt seg i selen. Fem års garanti er blitt standarden, og nå er listen komplett. Etter at både Land Rover og Jaguar nå har endret sine garantivilkår, leverer alle importører av nye biler i Norge med fem års garanti – eller mer.

Ikke alt dekkes: Som blant annet dette

Medaljens bakside

På kort sikt kan dette bidra til å senke bruktbilprisene på to-tre år gamle biler, rett og slett fordi det da kan være lønnsomt å betale differansen opp til ny bil. Denne kan da selges om tre år med fortsatt gjeldende garanti. På sikt vil dette naturligvis vannes ut, og situasjonen normaliseres.

Du får ikke garanti: Les om bieffektene

Ikke gratis

Husk likevel at garantien også forplikter. For at garantien din fortsatt skal gjelde i hele den oppgitte perioden kreves det at du som kunde må opprettholde intervallene for service. Disse må tas hos et godkjent verksted. I enkelte situasjoner er det også en fordel om dette er et merkeverksted, men ingen krav.

Velg mellom to onder: Vedlikehold eller reparasjon

Listen over garantitider ser per dags dato slik ut:

image: Nybilgaranti utenom det vanlige


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!