Nybilgaranti: Enorme forskjeller

Hvis det viser seg at akkurat din bil er en "mandagsbil", kan en lang nybilgaranti spare deg for tusenvis av kroner. Er du opptatt av trygghet, bør du legge vekt på garantitid når du velger bil.

Nybilgaranti: Enorme forskjeller
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En nybilgaranti er nemlig en sikkerhet for at du skal slippe uventede og irriterende reparasjonsutgifter. Så lenge bilen din er under nybilgaranti, skal bilforhandleren dekke både dele- og verkstedutgifter. Med tanke dele- og timeprisene på norske bilverksteder, kan en nybilgaranti bli gull verdt.

Ukritiske bilkunder?

Det ser imidlertid ikke ut som om norske bilkjøpere legger særlig stor vekt på garantitid. Statistikken viser for eksempel at Volkswagen ligger på andreplass på den norske salgsstatistikken, til tross for at Volkswagen-kunder kun tilbys 1 år nybilgaranti. Også Opel, Volvo, Mercedes-Benz og Audi er blant de ti mest solgte merkene, til tross for at bilene kun følges av 1 år nybilgaranti.

Flertallet tilbyr 3 år

Det store flertallet av bilimerkene, 23 av 40, følges imidlertid av 3 år garanti. Blant disse finner vi alle de franske merkene, Citroën, Peugeot og Renault, og de tre italienerne; Alfa Romeo, Fiat og Lancia. Samtlige japanere følges også av 3 år garanti, bortsett fra Mitsubishi. Sistnevnte har som nevnt 5 år garantitid. I tillegg innførte nylig britiske Rover og MG 3 år nybilgaranti. Det samme gjorde tysk/amerikanske Ford.

Jumboliste full av tyskere

Seks bilmerker tilbyr 2 år garanti, deriblant amerikanske Chrysler, tyske Porsche og svenske Saab, mens tyskerne dominerer listen over biler som kun følges av 1 år nybilgaranti. Volvo er også blant bilprodusentene som åpenbart ikke har overdreven tiltro til egne biler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele listen over norske nybilgarantier finner du her.

Relaterte artikler:

  • Nybilgaranti kontra Kjøpsloven
  • Utdrag fra Kjøpsloven