Nybilgaranti: De beste og de dårligste

Den 1. september innfører Renault - som første europeiske bilprodusent - fem år nybilgaranti i Norge.

Det betyr at Renault melder seg inn i "femårsklubben", som i dag består av japanske Mitsubishi og de koreanske merkene Hyundai og Kia (kun modellene cee'd og Sportage).

I likhet med Mitsubishi, har Renault valgt å legge seg på en 100.000 kilometer- begrensning. Renault-garantien er derfor ikke like imponerende som den man tilbys hos Hyundai (fri kjørelengde) og Kia (150.000 km).

3 år/100.000 km fortsatt vanligst

Likevel, fem år nybilgaranti er langt bedre enn det de fleste andre bilmerker tilbyr her i landet. Hele 29 merker, inkludert alle de ti mest solgte, nøyer seg med 3 år nybilgaranti. BMW er blant de fem merkene som avspiser sine kunder med fattige to år garanti.

Her finner du hele nybilgarantilisten.

Fra populær ...

Hva er så årsaken til at Renault velger å friste med en så lang garanti? Jo, hovedårsaken er selvsagt at Renault ønsker å snu den horrible utviklingen merket har opplevd her i landet de siste ti årene. For ti år siden, i 1999, var Renault Norges 11. mest populære bilmerke, med en markedsandel på hele 3,2 prosent. Og merket beholdt denne solide posisjonen helt til 2003, da merket havnet på niendeplass med 3,5 prosent markedsandel.

... til katastrofe

Siden den gang har det imidlertid bare gått én vei - nedover. I 2004 sank markedsandelen til 2,8 prosent (15.-plass) og året etter, i 2005, var merket nede i 2,6 (18.-plass). I 2006 var det ned i 2,1 prosent (19.-plass) og i 2007 endte merket opp med bare 0,9 prosent av det norske personbilmarkedet (20.-plass). Den 1. januar 2008 overtok Renault selv som norsk importør, uten at det har gitt noen positiv utvikling. I 2008 klarte norske Renault-forhandlere kun å finne kunder til pinlige 687 biler, noe som ga en markedsandel på bare 0,6 prosent (21.-plass).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trygghet for kjøper

Med en så god nybilgaranti viser den norske importøren at den stoler på egne produkter. Og kundene vet at de kan se frem mot hele fem år bilhold uten overraskende og dyre verkstedbesøk.

"Dobbel" garanti

I sammenheng med at Renault overtok importleddet i 2008, ble det innført en utvidet kilometerbegrensning - opp til 150.000 kilometer - for modellene Grand Espace og Laguna. Disse modellene beholder denne garantien i tillegg til den nye på 5 år/100.000 kilometer.

Renault har imidlertid ingen trøst å tilby dem som har kjøpt seg Renault i sommer - disse må klare seg med 3 år. Kun biler registrert etter 1. september nyter godt av den nye, rausere garantien.

Her finner du hele nybilgarantilisten.

Kilde: Renault Norge

Les også:

  • Rustgaranti: Hva er det egentlig?
  • Lakkgaranti: Hva er det egentlig?
  • DinSide Motors juveler