Ny Yaris imponerer i kollisjonstest

Med 35 av 37 oppnåelige poeng kom neste generasjon Toyota Yaris svært godt ut av Euro NCAPs kollisjonstester. Nye Fiat Croma beskytter barna best, men er slemmest mot fotgjengere.

Toyota Yaris Vis mer

Ny Yaris imponerer i kollisjonstest

  1. Store bilder
  2. Resultater: Poeng og stjerner
Daihatsu Sirion Vis mer
Fiat Croma Vis mer
Fiat Punto Vis mer
Mazda 5 Vis mer


Euro NCAP har i løpet av de siste månedene testet fem nye biler og deler ut fem stjerner til fire av dem. I tillegg til neste generasjon Yaris mottok også Mazda 5 samt Fiat-modellene Punto og Croma 33 poeng eller mer. Den eneste bilen som ikke fortjener fem stjerner er nye Daihatsu Sirion, som måtte klare seg med 29 poeng. Dette er imidlertid ingen dårlig poengsum for en småbil.

Croma: Snill mot egne barn ...

Når det gjelder evnen til å beskytte barn i barneseter oppnådde både Punto, Sirion, Yaris og Mazda 5 brukbare resultater. Samtlige mottok mellom 32 og 35 poeng, noe som kvalifiserer til tre stjerner. Fiat Croma utmerket seg imidlertid med 39 poeng av 60 oppnåelige poeng, og ble dermed tildelt fire av fem oppnåelige stjerner. Det betyr at Croma matcher biler som Audi A6 og Volkswagen Touareg når det kommer til barnas sikkerhet.

... men slem mot andres

Fiat tok imidlertid ikke hensyn til myke trafikanter da de utviklet Croma. I påkjørseltesten oppnår bilen kun 6 av 36 oppnåelige poeng, noe som betyr at bilen er svært brutal mot fotgjengere. Sirion, Yaris og Mazda 5 fikk mellom 12 og 18 poeng, noe som ga to av fire oppnåelige stjerner. Fiat Punto klarte akkurat å kare til seg tre stjerner med sine 19 poeng.

  • Resultatene finner du her.
  • Store bilder finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • De sikreste bilene: Full oversikt
  • Barn i bil: De sikreste bilene