Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: AutomediaVis mer

Ny VW Touareg kommer neste år

Touareg begynner å dra på årene og en ny er på vei.

Vi kjørte Touareg i Norge for første gang vinteren 2003. Siden har vi vært borti utallige motorer, og Touareg er også eneste SUV som har blitt levert med 12 sylindret bensinmotor og 10 sylindret dieselmotor. Volkswagen gikk med andre ord hardt ut når de skulle konkurrere med X5 og de andre i klassen.

Nå synger det på det siste verset for første generasjon Touareg, og en ny er under oppseiling. Vi har fått laget et bilde her, men som vanlig trenger ikke dette nødvendigvis å ha noe med virkeligheten å gjøre. Vi regner med at fronten vil få seg en god omgang i mer moderne retning, og at vi kanskje vil kunne se linjer fra ny Golf og Scirocco. Det vil også bety litt mer skulpturelle lykter istedet for dagens fikantede "bokser" og lavere grill.

Motorer

Det blir nok en liten opprydding i motorprogrammet når den nye modellen kommer på markedet. Vi tror at V6-eren som blant annet sitter i Q7 og Porsche Cayenne vil fortsette i ny modell. Det betyr i så fall "pulver" i størrelsesorden 240 hestekrefter og 540 newtonmeter.

Vi tror også at en nedtrimmet versjon vil dukke opp for å få til en innstegspris som er litt hyggeligere. Importøren av VW i Norge pleier vanligvis å dupere tyskerne til å få det som de vil, så dette regner vi som aktuelt. BMW gjør det samme og laveffektsversjonene er populære.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Automedia, Am Hafen Nr. 2, D-29490 Neu Darchau, GermanyTel.: +49 700 2886 6334E-Mail: info@automedia-online.com


Volkswagen har også vist en hybridmodell av dagens Touareg (konseptbil). Den har en V6-motor fra Audi S4 med kompressor og 333 hestekrefter. Sammen med denne motoren har Volkswagen koblet på en 52 hesters elektrisk motor som er plassert mellom bensinmotoren og en ny åttetrinns automatkasse. Dette resulterer i totalt 374 hestekrefter og 550 newtonmeter. Denne motorpakka forventer vi er på plass i ny Touareg.

Ny Touareg er på plass neste år, og hybridbilen tror vi kommer høsten 2010.