Ny VW Passat i 2003

Nytt design og en helt ny rekke med motorer er hva Volkswagen kan tilby potensielle Passat-kunder når neste generasjon Passat lanseres neste år.

Bildet et manipulert.
Bildet et manipulert. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den nye generasjonen Volkswagen Passat skal vises første gang under bilutstillingen i Frankfurt neste år og vil designmessig ha klare trekk fra luksusbilen Volkswagen Phaeton. Blant annet vil Passat få tilnærmet samme grill og frontlys.

Men trass i sine likheter med luksusbilen Phaeton vil Passat naturlig nok bli noe mindre. Størrelsesmessig vil den nye modellen havne omtrent der Passat er i dag.

Mange nye motorer

En helt ny motorpalett vil imidlertid komme Passat til gode. Minste alternativ med bensindrift blir en helt ny to-liters firesylindret motor med 120 hester, denne motoren kommer også med turbo og 160 hester. Fra luksusbilen Phaeton dukker V6-motoren med et slagvolum på 3,2 liter, 241 hester og 315 Nm i dreiemoment opp. I tillegg blir to V6 motorer med 180 og 210 hester tilgjengelig.

For å tilfredsstille de virkelig effektsyke har Volkswagen dessuten bestemt at W8-motoren fra dagens Passat også skal komme i den nye modellen. Motoren er åttesylindret og yter 275 hester.

190 Hk TDi

Bildet et manipulert.
Bildet et manipulert. Vis mer

Paletten av dieselmotorer blir ikke like rikholdig som den med bensinmotorer, men en helt ny to-liter med 130 hester, en 2,5-liters V6 med 150 hester og en V6-diesel med TDi og 190 hester lar seg likevel høre.

Luftfjæring

Foreløpig er det knyttet mye usikkerhet til utstyrsnivå på nye Passat. Det synes likevel klart at firehjulsdrift og luftfjæring kommer – men når bilen kommer til Norge, og hva den vil koste, er fortsatt usikkert.

  • Her finner du flere nyheter om Volkswagen

  • Her finner du våre tester av Volkswagen

  • Se flere spionbilder her