Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Ny VW-boble på vei

MER BOBLE: Det kan se ut som om ny Boble blir mer Boble enn utgående Boble og dermed mer ekte Boble.

Om det bare finnes ett ikon i bilverdenen i dag må det vel være ur-Bobla, VW "Käfer" -altså bille på tysk, basert på Volkswagen Typ 1. Den ble utviklet på 1930-tallet og produsert i over 60 år.

Ny-retro

I 1994 ble det vist en konseptbil som representerte en modernisert versjon av Bobla, med en slags "neo-retro"-design. I 1998 kom "New Beetle" på markedet. Etter 12 år viser det seg at denne bilens karrière bare blir en skygge av dens stolte forgjengers, selv i USA, som er landet hvor det er blitt solgt flest eksemplarer av ny-Bobla.

Labert salg

Salget begynte riktignok oppmuntrende med godt over 80.000 solgt i USA i 1999 - året det også ble produsert flest New Beetle (vel 160.000 eksemplarer), men siden har pilene pekt nedover, bare hjulpet midlertidig av kabriolet-utgaven som kom i 2003. Heller ikke oppdateringen som ble foretatt i 2005 sørget for noen stor renessanse. I alt er det blitt solgt i overkant av en million "ny-Bobler"; ingen skrikende suksess hvis man sammenligner med forgjengerens over 25 millioner!

Du kan lese her om vår testkjøring av Boble-kabrioleten i 2003.

Slik så New Beetle ut da den ble presentert som konsept. Produksjonsbilen ble ganske lik.
Slik så New Beetle ut da den ble presentert som konsept. Produksjonsbilen ble ganske lik. Vis mer


Noe maskert

Bildene viser hvordan den nye Bobla kommer til å se ut i profil, men det kan se ut som om bilen er kamuflert med dagens front og hekk. Sannsynligvis vil disse endres på produksjonsbilen. Sjefen for Volkswagen i Nord-Amerika, Stefan Jacoby, annonserte for cirka et år siden at den neste generasjon Beetle ville by på mere bakseteplass og en mer "maskulin appell".

Som hybrid

Automedia mener den nye Bobla vil bli godt motorisert med den 115 hester sterke toliteren, en femsylindret 2,5-liter og den kjente "GTI"-turbomotoren på to liter og 211 hestekrefter. Selvsagt vil 2.0 TDI også stå på programmet og det snakkes om en kommende hybrid.

Det forventes at den nye Bobla skal vises på bilmessen i Los Angeles i november og at salget kommer i gang tidlig i 2011

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia