Her titter den nye Volvo-modellen frem - dessverre er dette i denne omgang bare en såkalt teaser fra den Göteborg-baserte bilprodusenten. Volvo Concept XC Coupé forhåndsviser en kommende XC-modell. Den skal vises på bilutstillingen i Detroit i januar. Foto: Volvo
Her titter den nye Volvo-modellen frem - dessverre er dette i denne omgang bare en såkalt teaser fra den Göteborg-baserte bilprodusenten. Volvo Concept XC Coupé forhåndsviser en kommende XC-modell. Den skal vises på bilutstillingen i Detroit i januar. Foto: Volvo Vis mer

Ny Volvo: XC Concept vist

Volvo skal holde sin Cross Country-tradisjon i hevde - med ny design.

Publisert
Sist oppdatert

I september kunne vi fortelle om Volvo Concept Coupé. Denne studien representerte ifølge bilprodusenten selv det første innblikket i Volvos nye designretning, basert på den nye Scalable Platform Architecture (SPA).

Nå kan vi vise de aller første bildene av designstudiet Volvo Concept XC Coupé – utviklet av Volvos nye designsjef Thomas Ingenlath og hans team.

Se video her:


XC for Cross Country

<strong>TIDLIG UTE:</strong> AMC med sin Eagle fra 80-tallet har inspirert senere bilprodusenter til å utvikle "Allroad" eller "Cross Country"-utgaver.
TIDLIG UTE: AMC med sin Eagle fra 80-tallet har inspirert senere bilprodusenter til å utvikle "Allroad" eller "Cross Country"-utgaver. Vis mer


Designstudien XC Coupé er som navnet indikerer en kombinasjon av to-dørs kupé og crossover basert på Volvos historikk rundt Cross Country- og XC-produkter. Dette er en nisje som ifølge Volvo ble skapt av dem selv allerede i 1997. Biltypen var imidlertid kjent fra den Subaru Legacy-baserte Outback som kom i 1994 (les vår test av siste versjon her), og dens inspirasjonskilde, AMC Eagle (1987). Etterhvert er denne bilklassen blitt relativt omfattende, med Allroad-modellene fra Audi som de nærmeste konkurrentene til Volvos XC 70.

Volvo har imidlertid også en mindre "XC"-modell på programmet: V40 Cross Country.

Sportsbilhyllest

Volvo Concept Coupé - som er en tydelig hyllest til den sporty kupéen P1800 fra 60-tallet - var den første av tre designstudier. Neste kapittel viser hvordan Volvos sikkerhetsteknologi og det Volvo refererer til som "en moderne aktiv skandinavisk livsstil" kan integreres i denne arkitekturen.

Volvo Concept XC Coupé får sin verdenspremiere i Detroit, under North American International Auto Show (NAIAS) 13. januar.

Les også: En skikkelig sint Volvo


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer