Ny Volvo V70: For kjernefamilien!

Volvo har alltid hatt et sikkert grep om stasjonsvognkjøperne. V70 har de siste 10 årene vært selve symbolet på Volvos varemerke med fokus på plass, praktiske detaljer og ikke minst sikkerhet. Nå er en Splitter nye V70 her!

Flere bilder lakk ut på nettet allerede i går, men først i dag slipper Volvo offisielt informasjon og bilder av deres viktigste bil på hjemmemarkedet. Designet har tydelig trekk fra storebror S80, spesielt i fronten, og byr ikke på alt for store overraskelser. Hekken har de Volvo-typiske lyktene som strekker seg oppover parallelt med bakruta.

Rommelig

V70 har som de fleste andre biler vokst ganske betydelig i generasjonsskiftet, nærmere bestemt tretten centimeter i lengden og fem i bredden. Akselavstanden har også økt med åtte centimeter, mens høyden er uforandret. De økte ytre målene skal sørge for mer bagasjeplass, men kanskje viktigst; bedre plass til baksetepassasjerene. Baksetene vitner for øvrig om at dette skal være en familiebil med fokus på barns sikkerhet. De integrerte barnestolene er forbedret fra forrige generasjon og i tillegg finnes kollisjonsputer beregnet spesielt på ikke fullt utvokste personer som kan innstilles i to forskjellige høyder, alt etter størrelsen på barnet.

Sikkerhetsfokus

Også voksne sikker trygt i nye V70. Volvo er historisk sett kanskje den produsenten med det største sikkerhetsfokuset, og det har ikke ikke forandret seg med nye V70. Kollisjonsikkherheten bør være i den absolutte klassetoppen.

Radar

I tillegg til høy passiv sikkerhet har V70 også innrettninger som hjelper deg å unngå ulykkene. Helt nytt for V70 er et radarsystem som skal hjelpe føreren med å unngå påkjøring av bilen foran under køkjøring. Systemet overvåker avstanden til forankjørende og sørger for å advare føreren dersom man kommer for nære. Hvis føreren ikke bremser tilstrekkelig, trer systemet inn og drar ned farten automatisk. Noe annet som sørger for bedret aktiv sikkerhet er aktive frontlykter som kan dreies opptil 15 grader i samme retning som forhjulene for å gi bedre sikt inn i svingene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye felles med S80

Ny Volvo V70: For kjernefamilien!

Ny Volvo V70: For kjernefamilien!

  1. Store bilder


Førermiljøet er mer eller mindre identisk med det vi finner i S80. Den slanke midtkonsollen med åpning på baksiden har blitt et varemerke for Volvo siden den ble introdusert i S40 i 2003. I lasteavdelingen finner vi en rekke praktiske løsninger, blant annet skinner for fastspenning av tung last og de integrerte lastenettene til løs bagasje.

Ny turbosekser

Nye V70 kan i hovedsak fås med de samme motorene som S80, i tillegg til noen ekstra. Starter vi på toppen finner vi en spennende nyhet, nemlig en splitter ny 3,0-liters turbomotor. Rekkesekseren på 3,2-liter som vi kjenner fra S80 og XC90 har fått mindre slagvolum og i stedet blitt utstyrt med en twin-Scroll turbolader som forsyner tre og tre sylindre uavhengig av hverandre. Det skal sørge for mindre forsinkelse og jevnere effektutvikling. Ytelsene er 285 hestekrefter og 400 newtonmeter. Firehjulsdrift er standard på denne modellen.

Mange alternativer

Ny Volvo V70: For kjernefamilien!


Videre finner vi den omtalte selvpustende rekkesekseren på 3,2 liter og 238 hester og 2,5T på 200 hestekrefter. Trolig vil også de rimeligere 2,4-literene på 140 og 170 hestekrefter bli tilgjengelige etter hvert. På dieselsiden finner vi to varianter av samme 2,4-liter. D5 yter 185 hester og 400 Newtonmter, mens 2,4D gir 163 hestekrefter og 340 newtonmeter. Ford 2,0-liter på 136 hester blir også tilgjengelig som en innstegsversjon på dieselsiden.

I tillegg til bensin- og dieselmotorene har Volvo også varslet en E85-motor på 2,0 liter og 145 hestekrefter.

Aktivt chassis

Ny Volvo V70: For kjernefamilien!


Volvos aktive chassis, Four-C, blir tilgjengelig som ekstrautstyr. Systemet regulerer støtdemperne etter den aktuelle kjøresituasjonen og sørger for bedre kontroll med karosseribevegelsene. Tre manuelle grunninnstillinger finnes også.

Volvo regner med å bygge 75.000 eksemplarer av nye V70 hvert år. Salget starter til våren, men her i Norge må vi vente til etter sommerferien før lanseringen finner sted. Vi kommer tilbake med priser når de foreligger.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder