Her er Volvos nye Cross Country-versjon

Ny Volvo V60
laget for skogen

Nå kommer Volvos beste bil i offroad-innpakning. Stasjonsvogna blir med det mye mer anvendelig – og et fullgodt SUV-alternativ.

STASJONS-SUV: V60 blir vesentlig mer allsidig i CC-versjon. Bakkeklaringen på hele 21 cm er faktisk bedre enn mange SUV-er. Foto: Volvo
STASJONS-SUV: V60 blir vesentlig mer allsidig i CC-versjon. Bakkeklaringen på hele 21 cm er faktisk bedre enn mange SUV-er. Foto: Volvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvo presenterte i dag den nye V60 CC. Det er skau-varianten av V60 som vi testet for fire måneder siden. Kort sagt; høyere bakkeklaring (hele 21 cm bakkeling) og kul offroad-styling.

– Vi skapte Cross Country-segmentet for over 20 år siden, og med denne bilen styrker vi posisjonen vår som produsent av trygge, effektive og allsidige familiebiler, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars i en pressemelding.

Nye V60 Cross Country ligger størrelsesmessig tett opptil populære Volvo XC70, som det totalt ble solgt nesten 12-000 av i Norge i perioden 2007 til 2016.

Mer allsidig

V60 Cross Country har fått opp til 75 millimeter høyere bakkeklaring enn standardutgaven av V60.

Det spesialutviklede Cross Country-chassiset har også demping som skal forbedre bilens offroadegenskaper. Firehjulstrekk (AWD) er selvsagt på splass, sammen med Electronic Stability Control, Hill Descent Control, Corner Traction Control og Off-Road-kjøremodus. Alt dette er standard i V60 Cross Country.

I likhet med de andre bilene i 60- og 90-seriene er V60 Cross Country basert på Volvos Cars SPA-plattform (Scalable Product Architecture) og har samme sikkerhetsteknologi og infotainmentsystem.

BARSK: Nye V60 CC ruver godt i terrenget. Foto: Volvo
BARSK: Nye V60 CC ruver godt i terrenget. Foto: Volvo Vis mer

– Allsidigheten gjør at denne bilen hører like mye hjemme i byen som på landsbygda, takket være en høyere sitteposisjon, økt bakkeklaring og dynamiske offroadegenskaper, sier Henrik Green, Senior Vice president for forskning og utvikling i Volvo Cars.

Mye Volvo V60 Cross Country D4 AWD med automatgir (diesel) vil ha en veiledende pris fra 574 000 kroner, med forbehold om eventuelle avgiftsendringer ved årsskiftet.

SOM SØSKNENE: Inni er den som vi kjenner de alle de siste Volvoene. Foto: Volvo
SOM SØSKNENE: Inni er den som vi kjenner de alle de siste Volvoene. Foto: Volvo Vis mer

Produksjonsstart er satt til uke 46 i 2018, og Volvo forventer å levere de første bilene til norske kunder våren 2019. Nye V60 Cross Country blir tilgjengelig med en T5 AWD bensinmotor og en D4 AWD dieselmotor.

Milde hybrider og plug-in-hybrider vil lanseres på et seinere tidspunkt.

Høyteknologiske systemer

Volvo Cars’ City Safety med automatisk oppbremsing er montert som standard og hjelper sjåføren med å unngå kollisjoner. Dette er det eneste systemet på markedet som gjenkjenner fotgjengere, syklister og store dyr.

Pilot Assist-systemet bistår føreren med styring, akselerasjon og bremsing på godt oppmerkede veier i opptil 130 km/t. Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation og andre styreassistansesystemer er montert som standard.

Cross Traffic Alert med autobrems (ekstrautstyr) forbedrer sikkerheten ytterligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!