Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: AutomediaVis mer

Ny Volvo S60 kommer neste år

Volvo kommer med en helt ny S60 neste år. Den blir betydelig lekrere enn dagens.

På begynnelsen av året viste Volvo frem S60 Concept. (Se film nederst i saken). Det er åpenbart at Volvo vil ta i bruk 60-navnet også på en lav bil og ikke bare på XC60 og at den vil komme på markedet neste år. Det vil mest sannsynlig skje på vårparten etter Geneveutstillingen som er i mars.

Ekstrem konseptbil

Vi regner med at S60 vil få linjer fra konseptbilen som ble vist i Detroit i starten av året, men at den selvsagt ikke får et så ekstremt dørsystem som konseptbilen. Opplagsbildet er et fabrikert bilde som ikke nødvenigsvis er riktig, men som er ment for å gi en indikasjon på hvordan det kan se ut.

Kupé?

Hvis vi ser på spionbildene, som forresten er noe av det dårligste vi har sett, tror vi dette blir en sedan hvor linjer og design er det som har vært prioritert. De som skal frakte kjøleskap må nok fortsatt holde seg til V70 og andre biler med så vertikal bakrute som mulig.

Det kan se ut som dette nesten kan bli en bil skal gå inn i konkurransen med Passat CC og Audi A5 Sportback. Med andre ord det som kalles en firedørs kupé.

Motormessig vil det nok strekke seg fra 1,6-liter, og det bør nok også bli et utvalg av DRIVé-modeller med lavt CO2-utslipp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

S60 er på plass utpå våren 2010.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia