Ny Volvo i januar

Lenge har det vært hvisket i krokene at Volvo har en ny modell på gang. Nå kan vi presentere det første bildet av den nye stasjonsvognen, som skal lanseres på bilutstillingen i Detroit, og i Brüssel 10. januar 2000.

Modellbetegnelsen på den nye stasjonsvognen er ikke kjent ennå.
– Foreløpig får vi bare kalle den Volvo Herregårdsvogn, sier informasjonssjef i Volvo Personbiler Norge AS, Leif Feiring, som også kan fortelle at den nye Herregårdsvognen i utgangspunktet ikke skal avløse noen av de andre modellene i Volvo sin stall.

Ny Volvo i januar

  1. Stort bilde bakfra

Denne argumentasjonen har imidlertid Volvo brukt mange ganger før, sist da det ble hevdet at S40 ikke skulle avløse 440/460. Men det Volvo muligens tenkte seg som en "glidende modellovergang" førte til bråkutt i Volvo 400-produksjonen.

Femsylindrede turbomotorer

Etter hvert vil Herregårdsvognen bli tilgjengelig med en rekke femsylindrede turbomotorer av varierende størrelser. Men på lanseringen i Detroit og Brüssel, vil den selvsagt vises med det største og beste i så henseende: en T5 med 250 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er på 330 Nm, mellom 2.400 og 5.200 omdreininger i minuttet. Med denne motoren skal bilen akselerere fra 0-100 kilometer i timen på 7,1 sekunder.

Dette blir også det første motoralternativet vi vil få se under panseret på den nye Herregårdsvognen her til lands.

Kommer i januar/februar

Etter lanseringen i Detroit og Brüssel, skal det ikke gå lange tiden før vi har den hos forhandlerne i Norge – i løpet av slutten av januar eller begynnelsen av februar skal Herregårdsvognen være her. Prisene er ikke klare ennå.