Ny Volkswagen Sharan på vei

Etter samarbeidet med Ford om forrige generasjon Sharan, har man nå valgt å gå hver sin vei. Ford har lansert S-max og Galaxy, men hva har Volkswagen gjort?

Sharan har lenge vært moden for utskiftning, men generasjonsskiftet har drøyd hos Volkswagen. Nå ser vi imidlertid endelig tegn på at noe er på gang i Wolfsburg, skjønt de vinterlige bildene er neppe tatt i Tyskland. Bildene viser noe som tilsynelatende er dagens Sharan, men i følge Automedia dreier det seg snarere om en såkalt mule av neste generasjon. Det vil si at man bruker dagens Sharan-karosseri til å teste f. eks drivverk og andre tekniske løsninger som skal befinnes seg i neste Sharan.

Større enn Touran

Neste generasjon av flerbruksbilen vil baseres på en forlenget versjon av Passats plattform. Passat deler mange komponenter med Golf og Touran, men har en lengre akselavstand. Når Sharan skal forlenges ytterligere, betyr det altså at vi snakker om en ganske stor bil, uten at den kommer til å legge seg for tett opptil storebror Multivan.

Velkjente motorer

Ny Volkswagen Sharan på vei


Motorer og girkasser plukkes rett fra VAG-hyllene og det betyr trolig at den mye benyttede 2,0-liters dieselen på 140 hestekrefter kommer til å utgjøre det vanligste motoralternativet. Den kraftigere versjonen av samme motor med 170 hester kommer etter alt å dømme også til å bli tilgjengelig. Når det gjelder girkasser kommer man sannsynligvis til å kunne velge mellom en vanlig manuell type, samt den kritikerroste DSG-kassen. Firehjulsdrift vil også trolig tilbys.

Neste Sharan er ventet på markedet mot slutten av 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder