Ny Volkswagen Polo

Småbilen Volkswagen Polo har fått en ansiksløftning for å feire sitt 30-årsjubileum.

Ny Volkswagen Polo

Ny Volkswagen Polo

  1. Ny Polo - store bilder
Ny Volkswagen Polo


I anledning av at det er 30 år siden den første Polo så dagens lys, kommer nå bilen i oppfrisket utgave. I det store og det hele er det langt fra noen revolusjon det dreier seg om, men man behøver tross det ikke være noen kjenner for å se at fronten har fått en gjennomgripende "restyling" som i hovedsak går ut på endrede lykter og et mer markant panser, hvilket gir bilen en god del mer personlighet og forsterker familielikheten med de nyere modellene fra Volkswagen.

Litt lengre

Endringen av fronten har medført en moderat forlengelse av bilen, som dermed bikker såvidt over 3,90 i lengde. Bredden (1,65 meter) og høyden (1,46 meter), forblir uforandret.

I tillegg er bakstussen noe endret ved at bakvinduet har fått et V-formet aspekt på nedsiden. Baklyktene er også litt forandret. På interiørsiden skal materialene ha fått et modernisert utseende med endrede stofftrekk, forskjellige ratt og forandret instrumentpanel.

Samme motorer; mer sikkerhet

Man har valget mellom fem bensinmotorer - hvorav en FSI-motor, som yter fra 55 hestekrefter til 100 - og fire TDI-dieselmotorer fra 70 til 130 hester.

Nivået på sikkerhetsutstyret er blitt forbedret; avhengig av utstyrsnivå (Trendline, Confortline og Sportline), kan man få ABS med dobbel bremseassistent, dekktrykk-monitor og til og med "følg meg hjem-lys.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Polo vil bli tilgjengelig i Norge i mai eller juni. Det vil ikke forekomme noe prishopp tross de forbedrede karakteristika.

  • Store bilder
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder